С дребни дъждовни капки по прозорците, златни листа по тъмния тротоар и сиви облаци ноември идва при нас. Той често е мрачен месец, но ноември 2023 г. ще бъде много по-интересен и позитивен от предходния месец.

До 7 ноември стационарният Сатурн се подготвя да премине в директно движение. Първата седмица на месеца е идеална за сериозна вътрешна работа и развитие на волята, за определяне на житейски цели, защото енергиите на планетата са концентрирани, максимално в унисон с естественото желание на хората да намерят стабилна позиция в обществото и професията=

На 2 ноември на небето се формира силна, успешна колективна конфигурация от „полукарета“ или „наклонено платно“ на благотворните планети: ретро Юпитер, Луната и Слънцето.

Стационарният Сатурн, излизащ от ретроградност, помага да се насочи енергията на тази конфигурация в правилната посока. Като полагате известни усилия и включвате другите във вашите цели или в процеса на промяна, можете да създадете подходящи условия и да намерите енергия за ефективни социални действия.

3 ноември е труден ден, свързан с избора, желанието да имаш повече, отколкото е реално възможно. Опозицията Слънце – Сатурн все още е в сила и се формира нова опозиция Венера – Нептун. Трудно е да се разбере какво човек наистина иска и как да го получи, без да навреди на другите. Опозицията Луна-Плутон засилва емоционалността, невъздържаността, нестабилността, затова трябва да се грижите за себе си и за близките си.

На 4 ноември Меркурий в опозиция с ретро Уран насърчава генерирането на всякакви идеи, като най-важното е те да се вписват в реалностите на съвременния свят. Появяват се несигурност и тревожност, а конфликтите се увеличават. Първо мислете, а след това говорете!

На 6 ноември Венера в хармоничен аспект с Плутон благоприятства разрешаването на спорни въпроси в партньорските отношения. Настъпва разбиране за това какво всъщност се случва, как и накъде да се върви напред. Енергиите на деня благоприятстват подобряването на финансовото ви положение и получаването на дългоочаквани печалби.

На 7 ноември Сатурн преминава в директна фаза – социалните процеси се ускоряват активно, по-лесно е да се взаимодейства с представители на официални структури. Меркурий и ретро Нептун са в хармоничен аспект, което помага да се намери решение на сложни въпроси и да се намери изход от най-заплетените ситуации. Първата половина на деня е особено ефективна.

На 8 ноември в 11:31 ч. Венера навлиза в знака на своя управител – Везни. Транзитът ще ви помогне да намерите равновесие, доколкото това е възможно при дадените обстоятелства. Образува се хармоничен аспект между Плутон и Меркурий (точен рано сутринта на 9 ноември). Тези два дни определят основните тенденции до началото на декември, а обществените настроения и икономическите очаквания оказват влияние върху политическото поведение както във вътрешен, така и във външен план.

На 10 ноември в 08:25 ч. Меркурий навлиза в знака Стрелец и веднага образува труден аспект със Сатурн, който носи проблеми в общуването и конфликти, свързани с ограничения, дисциплина и доброволни ограничения. Има трудности със свободното изразяване, пречки там, където не би трябвало да има такива.

На 11 ноември опозицията Марс – Уран е ретро, като влиянието ѝ се разпростира до следващия ден. Аспект на агресивни действия и раздяла. Конфликтите се увеличават, привличат се рискове, хората са склонни да изясняват отношенията си с физическа сила. Нажежаването на страстите, неуравновесените, взривоопасни реакции на случващото се, прави невъзможна работата в екип.

На 12 ноември ярката кармична точка – Бялата Луна навлиза в знака на Телец в 09:45 ч. за 7 месеца. Бялата Луна олицетворява вярата, мекотата, добротата, благостта, късмета, щастието. В хороскопа на всеки човек има както светла кармична точка, така и отрицателна – Черна Луна. И да знаете в кой зодиакален знак се намират те, няма да е излишно.

Бялата Луна в Телец ориентира хората към трайност и постоянство, към желание да печелят, да трупат ресурси, да съхраняват физическото и психическото си здраве. Бялата Луна в Телец помага да се намери мир и хармония, по всякакъв начин допринася за ефективна работа с реални форми.

На 13 ноември в 11:27 ч.  новолунието е в Скорпион в съвпад с Марс и в опозиция с ретро Уран. Трансформационно новолуние, степента на напрежение в света около нас е доста висока. В развитието на събитията има елемент на изненада, внезапен край на най-колоритните конфликтни ситуации. Добавят се случайни ситуации по пътищата, травматизъм. В този ден е необходимо да се отнасяме сериозно към безопасността, да не се намираме в тълпа. Много хора се намират в състояние на прегаряне на работното място, има нужда от зануляване и започване на много работа с чист лист.

14 ноември Меркурий и Венера в хармоничен аспект помагат за изглаждане на острите точки от вчерашния ден, помагат за подобряване на партньорските отношения, намиране на компромисни решения.

17 ноември Слънце и Марс в хармонични аспекти с ретро Нептун. Денят е наситен с дълбоки енергии и мистика, предимно от положителен характер. Пред всеки човек могат да се открият големи перспективи, ако творческият потенциал се използва правилно. Благоприятно е да се приключат всички въпроси, свързани с предходните две години. Жизнената енергия ще се активира, можете да се отървете от „дупките“, през които изтичат финансите ви.

На 18 ноември Марс се съединява със Слънцето – от този ден започва нов цикъл на Марс. Енергиите на аспекта се усещат от 17 до 20 ноември. Това е добър момент да определите своята цел и сфера на дейност, която ще ви донесе удоволствие и високи доходи. Всички отговори са заложени в наталната карта, която можете да получите при консултация с астролог. Периодът е благоприятен за коригиране на финансовата ви карма, благодарение на което ще се отворят източници на пари.

На 20 ноември хармоничният аспект на Слънцето и Плутон насърчава конструктивните трансформации, засилвайки благоприятните тенденции от предходните три дни.

На 21 ноември се формира хармоничен аспект Марс-Плутон (точен в ранната сутрин на 22 ноември). Активни два дни, в които Вселената ни дава шанс да подредим важни въпроси и да направим това, което наистина ни харесва. Чудесен шанс да отстраним проблемите, да подобрим здравето си.

На 22 ноември в 16:03 ч. Слънцето навлиза в знака на Стрелеца и включва положителни енергии за следващия месец. Тези, които са развили интуицията и мирогледа си, ще могат да видят във всяка криза не само проблеми, но и нови възможности.

На 23 ноември напрегнатият аспект на Слънцето и Сатурн изисква сериозно отношение към закона и реда. Ден на дълбоки осъзнавания. Човек трябва да спазва субординация и да е готов за препятствия и временни неуспехи. От 23 до 25 ноември можете да промените съдбата си в зависимост от действията, които предприемате, т.е. да тръгнете или към по-добро, или към по-лошо.

На 24 ноември Марс навлиза в Стрелец в 12:15 ч., а на 25 ноември образува труден аспект със Сатурн. Тези два дни обещават да бъдат трудни. Опитайте се да правите всичко внимателно и с внимание. Дръжте чувствата си под контрол и не бързайте да изразявате емоциите, които бушуват вътре в вас.

На 27 ноември Меркурий е в напрежение с ретро Нептун. Също така на този ден в 11:16 ч. Пълнолунието е в Близнаци в опозиция с Марс. Внимавайте какво чувствате, правите и казвате!

На 29 ноември Венера в съвпад с Низходящия лунен възел привлича нещо положително от миналото в живота ви. Последните дни на месеца могат да се нарекат хармонични. Космосът е благосклонен, но подсказва, че е време да забавите темпото, да се обърнете назад и да анализирате отново думите и действията си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара