Катрин, принцесата на Уелс, разкри в петък, че е диагностицирана с рак и е в „ранен стадий“ на лечение.

Photo by Ian Jones, Wilipedia

Принцесата описа диагнозата като „огромен шок“ във видеообръщение, публикувано в социалните медии. Новината идва два месеца, след като тя временно се оттегли от обществения живот след операция, за която дворецът Кенсингтън тогава заяви, че не е раково заболяване на корема.

„През януари претърпях сериозна коремна операция в Лондон и по това време се смяташе, че състоянието ми не е раково“, каза 42-годишната Катрин, която е омъжена за наследника на британския престол принц Уилям.

„Операцията беше успешна. След операцията обаче изследванията установиха наличие на рак. Поради това медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение.“

Кейт продължава, че диагнозата ѝ е била „огромен шок“

и че „Уилям и аз правим всичко възможно да преработим и да се справим с това насаме в името на младото ни семейство“.

Принцесата добави: „Както можете да си представите, това отнема време. Отне ми време да се възстановя от тежка операция, за да започна лечението си. Но най-важното е, че ни отне време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя.“

Кейт заяви, че им е казала, че е „добре и става все по-силна с всеки изминал ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам; в ума, тялото и духа си“.

Тя похвали принц Уилям за това, че е бил до нея като „голям източник на утеха и увереност“, както и за подкрепата, която е получила от обществеността.

„Надяваме се, че ще разберете, че като семейство сега се нуждаем от малко време, пространство и уединение, докато завърша лечението си. Работата ми винаги ми е носила дълбоко чувство на радост и очаквам с нетърпение да се върна, когато съм в състояние, но засега трябва да се съсредоточа върху пълното си възстановяване“, заяви принцесата.

Тя завърши прочувственото си послание, като каза, че държи в мислите си и „всички онези, чийто живот е бил засегнат от рака“.

„За всички, които се сблъскват с тази болест, независимо под каква форма, моля, не губете вяра или надежда. Вие не сте сами“, завърши Кейт.

Съобщението е съкрушителен удар за британската монархия,

тъй като крал Чарлз III в момента се лекува от неуточнен рак, за което Бъкингамският дворец съобщи в началото на февруари.

Актуалната информация за здравословното състояние на принцесата дойде, след като на 16 януари Кейт успешно претърпя коремна операция. След процедурата тя остана в лондонска болница в продължение на 13 дни и по съвет на лекаря оттогава отсъства от публични задължения по време на възстановяването си.

За пръв път след операцията Кейт беше забелязана на публично място, като посети фермерски магазин заедно със съпруга си принц Уилям миналия уикенд.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара