Целта на постите е да пречистят тялото не само на физическо, но и на духовно ниво, но при някои заболявания не трябва да гладувате, защото състоянието ви може да се влоши.

Преди да вземете решение за гладуване, препоръчително е да преминете медицински преглед, съветва диетологът д-р Мария Мухина. Според нея, ако имате открити заболявания, е по-добре да се съсредоточите върху духовното пречистване.

Тя посочва, че промените в диетата са изпълнени с усложнения за хората с хронични заболявания, особено тези, които страдат от камъни в жлъчката и желязодефицитна анемия.

„Жлъчните камъни могат да се раздвижат и да се получат гастроентерологични усложнения. Ето защо в този случай храненето на всеки трябва да бъде индивидуално, особено при тежки случаи препоръчваме да се съсредоточите върху духовното, а не върху борбата с лакомията“, смята диетологът.

„Като лекар забранявам на хората с желязодефицитна анемия да не ядат месо. Защото в този случай анемията им ще се влоши, ще започне хипоксия, ще има усложнения“, казва Мухина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара