Престанахте ли да се интересувате от секса? Не сте сами. Наскоро учени установили, че 53% от американците на средна възраст са абсолютно безразлични към секса. А ето и основните 9 причини, които оказват влияние върху спада на желанието.

Прекалено много сирене

Тестостеронът е двигателят на сексуалното привличане при мъжете и жените. За съжаление, има продукти, които насърчават превръщането на тестостерона в естроген, а честото им използване убива желанието. Сиренето, особено ако го консумирате пет пъти седмично, влияе върху този процес. Други врагове на леглото са – алкохол, шоколад, мюсли и, колкото и странно да е – плодово кисело мляко.

Напрежение

Постоянни крайни срокове, липса на пари, проблеми с роднините – всяко от тези събития увеличава нивото на кортизола – стресов хормон в организма. А кортизолът намалява нивото на тестостерона. И за какъв секс можем да говорим тогава?

Пиете малко вода

Не е необходимо да се разхождаме в пустинята, за да се дехидратираме. Достатъчно е да не реагираме на желанието да пием вода по време на нормален работен ден. И така ден след ден. Главоболието и раздразнителността могат да бъдат сигнал, че пиете малко течност. И липсата на смазване във влагалището може да бъде по същата причина. Така се оказва, че водата е необходима не само за красива кожа.

Липса на сън

Чувствате ли, че сте прекалено уморени за секс? Сънят все повече ви липсва по-редовно. Липсата на сън не само намалява либидото, но може да доведе до депресия и наддаване на тегло. Точно така.

Приемане на лекарства

Прочетете за нежеланите реакции в инструкциите за лекарствата: антидепресантите и антихистамините могат да убият вашето привличане и да предотвратят появата на оргазъм.

Затлъстяване

Дори лекото затлъстяване при мъжете и жените води до загуба на желание. Завръщането към нормалното тегло ви връща към страхотен секс. Просто не се втурвайте към крайности, остра загуба на тегло също е вредна за здравето.

Противозачатъчни

В това има някаква жестока ирония, но достатъчно дълъг прием на хормонални контрацептиви намаляват желанието.

Медицински причини

Разбира се, не е много забавно да признаете, че имате трудности при постигане на оргазъм или, че имате ниско либидо. Много хора предпочитат да вярват, че просто нямат желание, докато всъщност става въпрос за заболяване, к оето може да се диагностицира и да се излекува точно от медицината. Направете го, за да се може да се насладите на секса.

Източник: Домашний очаг

Facebook Twitter Google+

0 Коментара