Никой не оспорва твърдението, че любовта върти света и вълнува дълбоко абсолютно всеки човек. „Какъв партньор ми е отредила съдбата? Кога ще се омъжа /оженя/? За кого? Дали ще срещна голямата любов?“ Това са най-честите въпроси към астролозите.

Много хора не се допитват до тях, но това не значи, че не се интересуват от своята лична съдба, напротив. Някои прогнозират бъдещето, като се поучават от досегашния си опит. Други може би са убедени, че ще срещнат голямата любов, защото я заслужават. Така са възпитани. Трети твърдят, че „държат юздите на живота в ръцете си“, черпят тази увереност от историята на своя род. Вярват, че щастливата съдба, споходила жените и мъжете от тяхното семейс¬тво, ще бъде и техен жребий. Убедена съм, че историята на прародителите ни има пряко отношение към нашия живот, към бъдещето на наследниците. Всеки, който добре познава историята на своята фамилия и е запомнил разказите за това как майка му и баща му са се запознали и как е протекъл животът на баба и дядо, може да си извади поуки

кога ще приближи времето на неговата първа любов

или брак. Всеки би могъл да предположи дали бракът му ще се основава на „любов от пръв поглед“, дали ще се разбира добре с човека до себе си и дали това ще е „завинаги“. Илище трябва като мама, баба и дядо да я търси много години.

Романтичните спомени на предците ни за тайни срещи, отвличане на булки, нощен тропот на копита се отразяват пряко и върху детайлите, които съпътстват нашите любовни отношения. Срещата ни с любовта в общи линии ще повтори картината от техните разкази. Щом нещо романтично и ексцентрично е отворило вратите на щастието пред нашите родители и прародители, вероятността това да се случи с нас е много голяма. Или друговечните кавги между мама и баба, баба и татко, дядо и мама говорят, че може би и ние ще преживеем неприятни периоди през съвместния живот.

Спомняме си разказите за тъжни семейни сцени в миналото, когато се питаме дали сме избрали подходящия човек за партньор в живота, дали ще преодолеем конфликтите в своята връзка. По¬добни мисли можеха да не ни тежат, ако спомените и разка-зите на нашите родители са запечатали само приятни кар¬тини на хармония и обич.

Приемствеността между съдбите на роднини

и наследственият фактор не бива да се пренебрегват. Да допуснем, че разглеждайки историята на рода, вече сме наясно доколко можем да разчитаме на щастието си или поне на част от него, когато става дума за любов и партньорство. Какво бихме могли да сторим сега, през нашия живот, за да натежат везните в положителната посока?

Трудно би могло предварително да се узнае точно как и къде ще срещнем голямата любов – на работното място, в трамвая или в магазина за хляб. Но е възможно, когато я срещнем, да не разберем, че това е именно тя. Затова се ориентираме по знаците на съдбата –

те ни се явяват,

когато сме пред прага на любовта. Например тръгваме към вълнуващата за нас среща.Изпитваме чувства към човека, но още не сме напълно сигурни дали са взаимни. Да си представим, че денят е слънчев, горещ и по нищо не изглежда, че времето внезапно ще се промени. Но това се случва и ни полива пороен дъжд точно преди да излезем или в мига на срещата. Какво може да означава това? Дали не е пръст на съдбата, който сочи, че онова, което искаме, не може да стане? Сигурна съм, че всеки поне веднъж в живота е отхвърлял подобни въпроси или си е мислел, че няма връзка между онова, което се случва около нас, и онова, което изпитваме.

Мъдростта на света обаче подсказва друго. Над всяко външно явление, което се случва наоколо, има за какво да се поразсъждава. От моя опит и работа над хороскопите съм установила, че са малко хората, които могат да пренебрегнат знаците на провидението. Случващото се по пътя към една важна среща, особено ако не познавате добре човека, има пряко и важно значение за развитието на бъдещите ви отношения.

Пример. Дъждът, който се излива от безоблачното небе, може да ви подскаже, че сте се запътили към начало на дълги и задълбочени отношения.

Ако вие обичате дъжда и влошаването на времето

не ви натъжава, то и връзката ви с тази личност едва ли ще създаде проблеми. Но ако се страхувате, че водата ще нанесе поражения върху перфектния ви външен вид и това ви притеснява, можете спокойно да заключите, че онова, което ви предстои, няма да ви трогне и достигне до дълбините на душата ви. Това ще бъде една връзка, през която ще преминете спокойно и след време може би дори няма да помните името на човека.

Да разиграем друга ситуация. На тротоара пред вас, по пътя към срещата пробягва котка. И след това дълго не можете да забравите нейните тичащи лапи. Или пък бързате да се качите в автомобила си, но изпускате ключовете. Не е нужно да сте фаталист, за да се попитате – какво може да означава това? И тук възможните отговори са много. Всеки трябва да се замисли – какво ми се случи преди, когато пак „случайно“ котка ми мина път или когато си изпуснах ключовете? Какви бяха тогава резултатите от делата ми? Имаше ли нещо тревожно? При положение че нямате конкретен и съществен спомен, за да изградите точно отноше¬ние, ще ви помогне отново опитът, натрупан с поколения.

Преминаващата котка (нейната окраска също има значение, но то е второстепенно), писъкът на сврака, воят на колата на Бърза помощ, падналият върху дрехата ви понамирисващ „подарък“ от прелитащо врабче, неуспешният опит да прескочите купчинка кал, телефонът на любимия, който непрекъснато дава заето и още подобни дребни препятствия преди любовна среща заслужават внимание. Всяко от тях може да бъде възприето като натоварено с конкретен смисъл

„влетяване на съдбата“ в нашето всекидневие.

То може би ни казва: „Внимавай, настъпват промени, които могат да преобразят живота ти!“

За да разчетете посланията, са нужни вглъбеност и себепознание. Потренирайте, за да се опитате да разгадавате значенията на „маловажните“ случки. Свикнете да се запитвате сутрин дали сте прекарали една спокойна нощ, какво сте сънували, как сте се събудили. Продължавайте: чие беше първото обаждане за деня, с кого се срещнахте още на излизане от дома? Тези знаци могат да ни предизвестят какво да очакваме от важните събития през този, а и през следващите поне три дни. Има една мъдрост: „всичко върви по три“. От астрологията се знае, че Луната има установена среднодневна скорост, с която преминава през всеки от зодиакалните знаци. Обичайно е тя да прави този преход в рамките на два дни и половина и затова в паметта на

човечеството е останало познанието за числото „три“.

Така е ясно, че Луната остава в същия знак поне три дни и това, което се случва сега, в този момент, би могло да има сила на въздействие още няколко дни.

Да се върнем към характера на първата за деня среща и за онова, което тя може да подскаже. Всеки, който се е запътил към нещо важно, към събитие, което смята или иска да промени живота му, трябва да се опита да запомни всеки детайл, реплика и чувство, което е пронизало съзнанието му. Ако реши, че е имал „случайна щастлива среща“, или е убеден, че по пътя се е натъкнал само на добри „поличби“, ако смята, че природата и времето са подобрили настроението му, място за колебания няма: това, към което се е устремил, е верният избор, то е важно за него. Вътрешният глас обявява, че е застанал точно пред личността, която е неговата половинка, пред това, което търси – щастие в любовта и партньорството.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара