Слънчеви райски ябълки, лековит мурсалски чай, имуностимулиращи мед и пчелни продукти, сок от арония, вино, прясна паста, млечни и месни продукти, риба и яйца, ядки и тахани, сладка и конфитюри, сокове и сиропи са само част от асортимента на празничното издание на Фермерски фест Парк Заимов 2020.

На 20 декември, неделя, от 11 до 18 часа, в алеята към театър София в столичния Парк Заимов 50 малки производители, занаятчии и творци ще представят кулинарни традиции и разнообразие от всички краища на България.

В края на тази тежка за всички година, жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на изобилие от вкусове, цветове и аромати, родени на българска земя – сезонни плодове и зеленчуци, разнообразие от традиционни продукти от козе, овче и краве мляко, вино, директни плодови сокове, сиропи, чайове, шафран и продукти с шафран, мед и

пчелни продукти, пречистено краве масло гхи,

сладка и конфитюри, ядки и тахани. И още –  занаятчийски хляб с квас, печива, прясна паста, безглутенови сладкиши, кето баници и други вкусотии от 3 кулинарни ателиета. Тъй като продажбата на храни и напитки за консумация на място е забранена, всичко това ще бъде удобно пакетирано за вкъщи.

С включването на арт и занаятчийска зона като неотменна част от събитията си, Кооперация Хранкооп има за цел да предложи качествена местна алтернатива на масовото предпразнично пазаруване, да подкрепи български занаятчии и творци, и да напомни за устойчивия начин на живот чрез популяризиране на техники като рециклирането и използването на естествени материали.

Ръчно изработени аксесоари и бижута,

декоративни дъски за рязане и сервиране, декорации и изделия за дома са сред възможностите за подаръци за празниците. Производители на натурална българска козметика с готовност ще разясняват ползите от употребата на чисти съставки в грижата за лицето, косата и тялото.

В арт зоната ще ви очакват и от “Резиденция Баба”  – една инициатива на Фабрика за идеи, която от 2015 година насам свързва млади градски хора с възрастни от села из цяла България – https://ideasfactorybg.org/bg/резиденция-баба/, като така предава и съхранява регионални традиции, както и подкрепя бабите чрез разпространението на създадените от тях продукти. В неделя, на 20-и ще можете да закупите от техните топли плетива, както и Коледна украса.

В обособена шатра ще се представи и инициативата MEET THE ARTIST ● МУЗИКАТА Е ПРАЗНИК, чрез която посетителите ще могат да се срещнат с едни от най-активно творящите

артисти и музиканти

у нас, да послушат тяхната музика и дори да я отнесат у дома с лично послание. През целия ден из фестивалното пространство ще звучи качествена съвременна българска музика за доброто настроение на посетителите и на участниците – https://fb.me/e/EIrqcgl9.

Взети са всички противоепидемични мерки като еднопосочно движение, достатъчно пространство за отстояния между участниците, употреба на предпазни средства – маски, ръкавици и дезинфектанти. Осигурени са тоалетни и чешма, които ще се дезинфекцират на всеки час, както и ще бъде засилен контролът за спазване на дистанцията между посетителите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара