Какво можем ние да направим в момента? Ето няколко много обикновени съвета, с които можем да си помогнем:

  • Избягване на преохлаждане, особено на главата и краката;
  • Приемане на много топли течности през деня: чай – от джинжифил, билков, топла вода, топла храна;
  • Изключете млечните продукти, захарта и полуфабрикатите.

Изследванията показват, че посредством цялостна система от химически процеси захарта и полуфабрикатите отслабват имунната система. Съществува директна връзка между количеството на тези храни и здравето. Явно храни като газираните напитки, бонбоните, бисквитите, подсладени млека, сладоледът и чипсът са най-вредни и трябва да бъдат избягвани.;

  • Много Вит C.

Към него може да добавим коластра, черен бъз, ненаситени мастни киселини, рибено масло, зелена енергия, жен-шен и други природни източници, стимулиращи естесвения имунитет и защитните сили на организма. Най-добре е да се подберат индивидуално според особеностите и предпочитанията  на всеки един.

  • Фрешове – алкализирането на организма не позволява на вирусите и бактериите да намират благоприятна среда в тялото.

Витамините от естествени източници се усвояват до 80-90%. Нека денят ви да започва със зеленчуков фреш – червено цвекло, моркови и една ябълка например, а през деня може да се добави грейпфрут с портокал и лимон, според вкуса. При изследвания е доказано, че пиенето на сок от цвекло в продължение на 4-6 седмици обновява клетките и стабилизира състоянието на организма.

Цвеклото съдържа много вещества,

които подпомагат изхвърлянето на токсините, подобряват функцията на черния дроб и пречистването на кръвта;Вечер е добре също така по-често да се яде чесън и лютиво с чаша червено вино. Естествените антиоксиданти и други полезни съставки правят незаменими тези продукти.

  • Приемането профилактично на осцилококцинум, като най- известно хомеопатично средство, също помага понякога в тези случаи и няма странични ефекти;
  • Избягването на емоционални стресови ситуации, повече почивка. Доказано е,че стресът има пагубно действие върху имунната състема и отслабва защитните сили;
  • Сънят стимулира имунната система.

Докато спим, тялото работи, за да възстанови имунната си система. По време на дълбокият сън протичат редица хормонални промени, които презареждат тялото така, че да е издържливо на следващия ден.

  • Поддържане на личната хигиена помага.

Редовното миене на ръцете, но без използване на антибактериални продукти. Може и да изглежда странно, но най-добрият начин да се унищожат микробите е да се използва сапун и гореща вода, като ръцете се изплакват старателно.

Подходящ за конкретен случай режим и подход може да препоръча холистичен лекар. Добре е също, ако вече сте болни и виждате ,че не се справяте сами,   своевременно да се консултирате с квалифицирано медицинско лице.

От ХОМЕОАРТ

Facebook Twitter Google+

0 Коментара