Коледните празници наближават и все повече ни изпълват с настроение и желание да се веселим. Всеки от нас свързва този период от годината с посрещане на гости и събирания с близки за нас хора. И тук се започва с огромните трапези, красивата украса и положителните емоции. Но как да впечатлим хората, които посрещаме в дома си? Как да ги накараме да ахнат от възхищение, едва прекрачили прага на нашия дом?

ИКЕА дава няколко чудесни съвета, които всеки от нас може да приложи, за да събуди истинско удивление у своите гости по време на коледните и новогодишни празници.

Впечатлете гостите още от входната врата

Хората казват, че първото впечатление е най-важно. Затова е добре празничното настроение да обземе гостите ви още от прекрачването на прага на вашия дом. За тази цел можете да поставите ефектна изтривалка за обувки от колекция VINTER 2018. След това направете подобаващо посрещане с по чаша червено вино или шампанско. За да подсилите още повече ефекта, поднесете напитката в красива празнична бутилка. По този начин старанието, което сте вложили ще изпъкне и определено ще покажете лично отношение към всеки един от гостите.

Изненадайте с ефектна декорация

Коледната украса винаги допринася за домашния уют. Но това не означава, че всяка година трябва да залагаме на вече познатите гирлянди и играчки. За да впечатлите гостите си, тази година заложете на нещо стилно и ефектно. Зимната колекция на ИКЕА предлага стилни свещи и поставки, както и разноцветни играчки за елха, които ще направят впечатление на всеки гост.

Поднесете със стил

Един от най-важните елементи на семейното събиране у дома е именно трапезата. Подредете я със стил, който издава вашия личен почерк. Украсете масата с тематични салфетки и я декорирайте с клонки от елха. А за да допълните празничната картина, комбинирайте чинии в различни контрастни цветове, които ще накарат ястията ви да изпъкнат.

Отделете едно кътче, където гостите ви могат да открият домашно приготвени сладкиши, елегантно аранжирани на поднос за сервиране на три нива VINTER 2018. По този начин масата няма да бъде претрупана с чинии, които непрекъснато да подменяте, вместо да прекарате това време с гостите си.

Погрижете се никой да не остане без подарък

Какво е Коледа без подаръци? Всяка малка вещ, която поднасяме на любимите си хора показва лично отношение и носи много радост. Тази година заложете на ефектни опаковки и кутии в типичните за празника цветове и декорирайте по ваш вкус.

Посрещането на гости по празниците е предизвикателство за всеки домакин. Ако мястото вкъщи е ограничено, заложете на акценти, които правят впечатление и създават уют. И накрая – колкото и изморителна да е била подготовката, винаги посрещайте гостите си с усмивка и добро настроение, защото най-хубавите спомени оставя времето, което прекарваме заедно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара