Премиерната колекция Fashion Melody на талантливата млада дизайнерка Диляна Матеева впечатли световноизвестния фотограф на „Вог“ – Оми Чоудури.  Той засне артистична фотосесия с прима балерината Катерина Петрова, която танцува и позира изящно, облечена с аутфити от колекцията. Кадрите са направени специално за Deux Magazine с отговорен редактор –  Оми Чоудури, което публикува статия, озаглавена „Издигането с Art.Look”.

Диляна Матеева и Оми Чоудури се запознават по време на Sofia Fashion Week, когато той е впечатлен от аутфита, с който тя е облечена – част от дипломната й колекция в Националната художествена академия. Следва професионално сътрудничество, като той я кани да бъде негов асистент за две фотосесии.

Колекцията на модния бранд Art.Look е вдъхновена от женствената елегантност в рока и по-конкретно от лирическите героини в рок песните от края 80-те и началото на 90-те години на XX век.

Ръчно направените картини и рисунки в стил поп арт са уникални в дизайнерските творения на Диляна Матеева. Със своя художнически талант и опит, тя изобразява върху материите женски лица и рисува перото като символ на творчеството в музиката. Изчистените силуети и женствената линия на дрехите са съчетани със специфични елементи в кройките и интересни съчетания на цветове. Акцент  в колекцията са също дизайнерските шапки, сред които има и черно бомбе, вдъхновено от соло китариста на Guns N’ Roses – Слаш.

Снимки: Колекция Fashion Melody с дизайнер Диляна Матеева.Фото: Оми Чоудури

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара