Какво представлява целулитът?

cellulite-660x440

Въпреки че всеобщото твърдение е, че целулитът е само козметичен дефект, в действителност истината се оказва съвсем друга. ,,Портокаловата кожа” е заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната система и кръвоносната система на повърхността. Нарича се липодистрофия (Gynoid lipodystrophy), като в превод от латински означава дистрофия на мастните тъкани.

Как се образува?

Причините за появата на целулит са: наследствената предразположеност, възраст, нездравословното хранене, наднорменото тегло и честите колебания в телесната маса. Далеч не без значение се оказват заседналият начин на живот и вредните навици – алкохол и тютюнопушене. Понякога обаче появата му може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните  в организма, например: дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. До натрупването на целулит водят разкъсването и деструктурирането на колагена, интоксикацията и лошата оксигенация на тъканите.

Можем ли да спрем образуването му?

celluliteПочти невъзможно е без усилия от наша страна. Освен здравословната диета, която изключва солта, захарта и бялото брашно, и пиенето на много вода, на помощ идва спортът, заедно с няколко процедури с апарати, които имат доказан ефект: Vela Shape и  Icoone. Не са за подценяване и познатите мануални антицелулитни масажи. Така изброените терапии за тяло могат да се прилагат както самостоятелно, така и комбинирано в схема, назначена от специалист-кинезитерапевт.

Увеличава ли се целулитът по време на бременността и може ли да му се повлияе?

По време на бременност поради притискането на кръвоносните съдове се получава лимфен застой, който води до натрупването на целулит. Благодарение на иновативната технология Icoone е възможно да се подпомогне лимфният дренаж и да се повлияе на неприятната портокалова кожа. Препоръчително е процедурите с този апарат да се прилагат между 3- и 6-ия месец от бременността.

Кои са подходящите процедури срещу целулит?

Vela Shape третира в дълбочина и горния слой на кожата едновременно, като с това се постига намаляване на мастните натрупвания, обиколката и редуциране на целулита. Новото при този вид технология е комбинацията от радиочестота, инфрачервена светлина и вакуумен масаж. Светлината и контролираната радиочестота увеличават кислорода на вътреклетъчно ниво чрез затопляне. Вакуумът и специално конструираните масажори изглаждат кожата и улесняват безопасното и ефективно достигане на енергията от Vela Shape до проблемните зони. Резултатът е увеличен метаболизъм и повишен лимфен дренаж. Ефектът може да се разбере между първата и втората процедури, а намаляването на целулита се вижда след четвъртата процедура. Доказано е, че средното намаляване на обиколката след курса процедури с Vela Shape варира от 1,5 до 7,5см.

icoone-protiv-celulit

ICOONE е нов медицински апарат, който има изключителни възможности за премахването на различни несъвършенства в областта на тялото като отпуснато дупе, двойна брадичка, целулит. При целулита кинезитерапевтът мислено разчертава проблемните зони, след което с помощта на накрайник ги обхожда със специални техники на движение и ритъм, сменяйки посоките на движение – първо нагоре и после надолу. Действието на Icoone много наподобява ръчния масаж, но с далеч повече „екстри”, които човешката ръка няма как да направи. Човешката ръка може да прищипва, повдига и разтяга кожата, но не може да осъществи това фракционирано пулсиращо действие, благодарение на което се разнася натрупаната лимфна течност и се подпомага борбата с целулита например. Освен това мини- и микроролерите стимулират фибробластите, повишават синтеза на колаген и еластин и подобряват еластичността, плътността и тонуса на кожата като цяло. За постигане на желания ефект е препоръчително да се направят 15 процедури през ден. Процедурата е изцяло съвместима с други процедури като мезотерапия и Vеla Shape.

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара