За мен вече е май. Някъде в Милано. Седя в кокетно кафене и пия перфектната чаша капучино, слънцето умело флиртува с палави проблясъци. Виждам червено, пясъчна пудра, каки, златисто. В тази картина от съзнанието ми ме пренесе първата по рода си капсулна колекция ‘”Седмица в Милано’’ на българската дизайнерка Славина Петрова и блога Style inspiratrice в лицето на Ванина Ханджийска.

Двете дами решават да обединят усета си за мода, вдъхновени от седмицата на модата в Милано. Идеята им е да представят всичко необходимо за една модна седмица – от излизането сутрин, задължителното кафе,  лежерна чаша шампанско, дълъг обяд, официална вечеря, забързаното всекидневие – на високи токчета, партито в малките часове на нощта. Избират точно Милано, защото за тях това е мястото, което обединява старо и ново, модерно и ретро, класа и непринуденост – град, кипящ от живот, еклектика, пъстрота… И преди всичко – град, който точно описва усещането La dolce vita!

В колекцията намират място ефирни рокли, спортни бермуди, деним, тюл, пайети.Това са нещата, които едно запалено по модата момиче може да носи по време на модната седмица, докато живее в луд, динамичен, непрестанен, забързан ритъм. „Всяка дреха от колекцията представлява основен елемент от гардероба, който е част от цялото, върви ръка за ръка с другите в една миниколекция. Всичко може да се комбинира с всичко – не е ли това целта на идеалния гардероб?“

Колекцията е представена на специално място в София – Арт Галерия „Червената точка“, под формата на модна инсталация. Бижута за модното събитие са селектирани от колекции на Ваня Димитрова.

0 Коментара