Какво е общото между всички жени, независимо от възрастта? Да, търсенето на баланс, здраве и красота в един забързан свят и начин на живот. В продължение на хиляди години един от най-сигурните избори за постигане на това е редовното консумиране на семена. Пълни с живот, семената са източник на витамини, здравословни мастни киселини, въглехидрати, които ни помагат да се чувстваме и изглеждаме добре.

164648439

Сред големия избор от полезни семена, най-силно се отличават тези на чията. Те са богат източник на Омега-3 мастни киселини, като съдържание им в чията е по-голямо дори от съдържанието им в рибеното масло. Те съдържат и 30% повече антиоксиданти от боровинките и са изключително богати на протеини, витамини А, B1, B2, B3, желязо, магнезий, калий , фосфор, манган, мед, молибден, ниацин и цинк.

Всеки здравословен режим на хранене задължително трябва да включва рецепти със семена. Чията е изключително полезна и едновременно дарява организма ни със здраве отвън и отвътре. За да съм сигурна, че набавям необходимите важни хранителните вещества за семейството си  обичам да добавям чия към готварските си рецепти, а от скоро открих и друго нейно приложение – в домашните ми маски за лице.” – споделя мнението си Йоли от 24kitchen.

И наистина. Безспорните качества на семената от чия намират приложение не само в здравословния режим на хранене, но и в козметиката. Семената от чия са сред основните съставки на домашно приготвените маски за лице. Голямото им предимство идва от свойството да абсорбират 12 пъти повече вода от собственото си теглото, което ги прави перфектния избор за добра хидратация. Освен това спомагат за стабилизиране нивата на кожната мазнина, помагат в борбата срещу инфекции, предотвратяват белезите и редуцират зачервяването. Антиоксидантите, като Витамин Е в семената от чия позволяват на клетките на кожата да се възстановят по-бързо и да блокират вредното влияние на външни фактори, борят с възпаленията и спомагат намаляването на фини бръчки. Омега-3 мастните киселини участват в борбата с акнето и бръчките и подпомагат заглаждането на кожата. С други думи, семената от чия хидратират, подхранват и подобряват цялостния здрав вид на клетките на кожата.

Впечатлени от благотворното въздейтвие на семената от чия, козметичната индустрия от скоро също им отделя специално внимание в най-новите си разработки.

Най-често използваната суровина е тяхното масло, което съдържа ненаситени мастни и мастно-разтворими киселини. Благодарение на това, маслото подхранва кожата, подобрява регенерацията на клетките и предпазва кожата от свободни радикали.

Avon обещава скоро да поднесе своите изненади, съдържащи чия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара