Наблюдаваме един феномен: все повече хора се стремят да се хранят така, че да отслабват или да запазят стройната си фигура. Мода или потребност, няма значение – този феномен измества смисъла и същността на храненето като основен източник на енергия за нашия организъм. Тази тенденция не може да не остави следи и върху начина на живот. Но дали за всички нас е еднакво полезно да се храним така, сякаш гладуваме?

 

Zodiac_woodcut

Отговорите ще открием, като разгледаме звездните съотношения, които предопределят поведението на организма в зависимост от зодиакалния знак.

Овен

Гладът „замразява“ чувствата, казват учените. Вашият огнен и емоционален знак се нуждае от правилно хранене, за да е здрав. Когато решите да отслабвате, трябва да приемате повече морска риба и бобови растения.

Телец

Борбата ви с килограмите е тежка и неравна. Похапването на сладкиши е ваш специалитет. Вие може да отслабнете единствено ако ги забравите и си наложите да приемате по-малко количество храна от онова, което ви се иска.

Близнаци

Рядко страдате от проблема излишно тегло. Вашият организъм лесно усвоява хранителните вещества, ако сред тях преобладават белтъчините и зелените на цвят зеленчуци, равномерно разпределени в ежедневното ви меню. Внимавайте със стреса!

Рак

Вашето слабо място са стомахът и храносмилателният тракт. Ако съзнателно избягвате брашнените и нишестените храни, въпросът с килограмите ще намери решение още през младостта.

Лъв

За да поддържа тялото си в оптимална форма, Лъвът трябва да се придържа към начин на хранене, който включва богати на протеин храни, и да се пази като дявол от тамян от захарните и тестените изкушения.

Дева

За да запазят отличната физическа форма, с която мнозинството от тях са дарени, представителите на знака трябва да избягват храни и напитки, които са трудносмилаеми и се задържат дълго по стените на червата.

Везни

Екзотичните подправки, лютите сосове и сладкарските изделия са най-големите препятствия за родените Везни, когато решат да отслабват и да поддържат организма си в кондиция.

Скорпион

Главният враг на родените Скорпион са мазнините от животински произход. Те трябва да се откажат от маслото, сметаната и да се придържат към правилото: напредването на възрастта изисква намаляване на количеството храна.

Стрелец

Вашият основен принцип при провеждане на ограничителен режим по отношение на храната трябва да е: възможно най-малко мазни храни и подправки. Плодовете с твърда обвивка ви помагат да регулирате храносмилането.

Козирог

Дори да смятате, че сте пъргави и енергични като своя зодиакален символ -волния козел, вие не можете да се мерите с него по всеядност. Пикантните храни, острите подправки, лютите сосове и алкохолът провалят и най-строгата диета.

Водолей

Вие нямате проблем с храната, защото тя не е решаващият фактор, отговорен за това дали ще се чувствате добре. Но присъствието на дисхармонични аспекти ще ви подтикне да се храните неправилно: да забравите зеленчуците и плодовете и да наблягате на тестените изделия.

Риби

За да сте здрави и щастливи, вие се нуждаете от енергията на протеиновата храна. Придържането към суровоядството е един от начините да поднесете на организма си нужното му количество железни съединения и кислород.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара