Световноизвестната оперна звезда Соня Йончева, пристига у нас по покана на Фондация „Америка за България“. Скоро след триумфалния й дебют в Метрополитан опера, тя ще се изправи пред българска публика заедно с оркестъра на Софийска филхармония и под диригентството на съпруга й – венецуелеца Доминго Хиндоян. Концертът й ще бъде на 5 април, от 19 часа в зала „България“ на Филхармонията. 

Sonya Yoncheva_photo credit (c) Gregor Hohenberg  Sony Classical_5Още като студентка  Соня Йончева е избрана от Стинг в главната роля в негов мюзикъл, където двамата играят любовна сцена в Парижкия театър „Шатле“. През 2010 г. талантливото сопрано печели първа награда в конкурса „Опералия“ на Пласидо Доминго, след което той кани Соня да пее на концерта по случай 70-я му рожден ден. Следва участие в грандиозния спектакъл по откриването на олимпийските игри в Лондон през 2012 г. И до днес Доминго и Соня Йончева са и партньори на сцената и поддържат добри приятелски отношения с него и семейството му.

Младата, красива и талантлива българка ще изнесе концерт у нас между участията си в Монако, в ролята на Елвира в „Дон Жуан“ и Кралската опера Ковънт Гардън в Лондон, където през април и май играе Виолета в „Травиата“.

Соня Йончева започна сезон 2014/2015 с триумфален дебют в ролята на Мими от „Бохеми“ на Пучини в Метрополитън опера, където изправи публиката на крака. „Ню Йорк таймс“ нарича изпълнението й  „Сензационно!“ и добавя „Тя наистина си заслужава!„. Модната библия „Вог“ я превърна в икона, като разкри таланта и красотата й в блестяща фотосесия и я нарече „най-ярката нова оперна звезда на Америка“.

Едва 33 годишна, Соня Йончева често е определяна като един от най-обещаващите и вълнуващи изпълнители на своето поколение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара