В подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват.

beliat bog

13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата. Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг, докато един ден Лили губи надежда. Опитвайки се да оцелее, бездомният Хаген разбира, че не всеки човек е най-добрият приятел на кучето. Той се присъединява към банда улични псета, но бързо е заловен и изпратен в кучкарник. Почти изгубили надежда, кучетата ще се възползват от единствения шанс да избягат и да въстанат срещу човечеството. Отмъщението ще е безмилостно. Лили е единствената, която може да спре неочакваната война между човека и кучето.

„Исках да покажа, че хората и животните споделят една вселена. Единственият начин да се помирим е да се поставим на мястото на другия вид”, казва режисьорът Корнел Мундруцо.

Вместо да ни разкаже просто една трогателна история за момиче и кучето му, „Белият бог” (Унгария –Германия –Швеция, 2014) рисува презрението на западния свят към малцинствата и намеква какво би могло да се случи, когато гневът на тези малцинства най-накрая избухне.


Филмът се излъчва у нас в рамките на София Филм фест:

10-ти март, 18 часа, Люмиер – Премиера
12-ти март, 19 часа, ARENA Deluxe Bulgaria Mall
14-ти март, 18.00, CINEMA CITY Mall of Sofia
19-ти март, 18.30, CINE GRAND City Center Sofia
20-ти март, 18.15, Културен център „G8“
20-ти март, 20.00, Културен център на СУ
21-ви март, 18.30, Euro Cinema
22-и март, 18.00, Кино Одеон
24-ти март, 18.30, Кино Одеон
25-ти март, 20.30, Културен център „G8“
26-ти март, 20.45, Euro Cinema

Facebook Twitter Google+

0 Коментара