Ръцете са визитната картичка на жената. Те първи издават възрастта, начина на живот и какво става в душата й. Затова в грижите за добър външен вид те не бива да бъдат пренебрегвани. Ето няколко полезни съвета, с които ще поддържате ръце на истинска лейди.

hands

Миете ли ги правилно

Това е важно, не само за здравето ви, а и за предпазване на ръцете от напукване и загрубяване.

Кожата мрази твърдата варовита вода. Затова поне веднъж дневно изплаквайте ръцете с разтвор от 1 ч.л. сода за хляб в литър вода.

Кожата не обича и много студена вода. От нея тя става вяла и започва да се лющи. Глезете ръцете си с хладка до леко топла вода.

Избирайте мек сапун, гел или пяна с добавки, които ги овлажняват и смекчават. Или сложете на;мивката детски сапун.

Веднъж в седмицата правете дълбоко почистване с трици, масажна четка или със специална грапава ръкавица. Така клетките на кожата ще се обновяват по-бързо.

Същата процедура ще ви помогне и да се избавите от загрубялата кожа на лактите. Внимателно ги изтърквайте веднъж седмично, под душа или във ваната с триици или мека четка. Така премахвате мъртвите клетки и подобрявате кръвообращението, А това значи младост.

Кожата е суха, лющи се

Сутрин и вечер подхранвайте ръцете с по-дебел слой крем, в който има лайка, глицерин или силикон, алое и витамин Е. Той ще дезинфекцира, омекоти и възстанови кожата.

Забъркайте си крем от сока на един лимон, ленено масло, жълтък и мед и преди сън мажете ръцете си с него.

Добре ще подейства и маска от сварени овесени ядки и малко растително масло. Тя трябва да действа 10-15 минути.

Когато варите картофи, отделете и за компрес на ръцете. Нанесете върху тях топлото пюре, завийте ги с найлон и после с кърпа. Сега е време да погледате 15-20 минути телевизия, преди да ги измиете.

Перете дълго на ръка

Винаги след това поливайте ръцете със слаб оцетен разтвор или ги мажете с лимонов сок или с кисело мляко.

Ръкостискането ви е влажно

За да не се чувствате постоянно притеснена от този факт, потапяйте за 5-10 минути всеки ден ръцете си в литър вода с добавена лъжичка оцет или сода за хляб. След това ги изплакнете с топла вода (без сапун), подсушете с кърпа и намажете с хранителен крем.

Копаете на вилата

И още – садите, плевите. А кожата на ръцете ви загрубява и се лющи. След чистене на гъби и зеленчуци – потъмнява.

Работете с ръкавици. Те ще предпазят ръцете ви от драскотини, наранявания и мазоли.

Ако сапунът не измива достатъчно мръсотията от пръстта, намажете ръцете с глицерин или вазелин, а после – с варени картофи. Постойте така и после ги измийте с гореща вода и сапун.

Може да ги избелите и омекотите с лимонов сок, в който е добавена и малко готварска сол.

Потъркайте ръцете с кора от ябълка.

Гризете ноктите си

Нищо не разваля повече външния вид на ръцете от този вреден навик. Има лакове, които са лютиви на вкус. С тях хем дце изглеждате елегантни, хем ще успеете да отгледате приличен маникюр.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара