Сироп от алое

Приготвяне. Вземат се 15-20 зелени листа от алое арбасенте (трионче) на обща тежест 200 г, махат им се бодлите и се смилат на каша, към която се прибавят по 200 г чист пчелен мед и чисто натурално червено вино. Слага се да ври на водна баня и тих огън 30 минути. След изстиване се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Държи се на студено, за да не вкисне.

Как се приема. Сутрин, обяд и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 с.л.

healthy-hair

Орехова отвара

Приготвяне. Счуквате 5 ореха заедно с ядките, добавяте по 1 с. л. корени от коприва, корени от магданоз и овес – зърна, и слагате да ври в 1,2 л вода 20 минути. После прибавяте 3 с.л. от предварително смесените билки агримония, борови връхчета, исландски лишей, маточина, спорея, росопас, смил, бяла черница – лист (по 50 г от всяка). Всичко това наново ври 10 минути и като изстине, се прецежда.

Как се приема. Десет минути след сиропа (сутрин, обяд и вечер) се пие по 75 мл.

Процедури

Вечер преди лягане главата да се измие с топла отварка от корените на коприва (4 с л. врат в 1 л вода на тих огън 30 минути и се прецеждат веднага). След измиването корените на косата се натриват с печена хума, стрита на прах и размита с малко оцет и вода, за да стане на каша.

Сутрин в корените на косата трябва да се втрива билкова настойка, приготвена от: 150 г коприва – корени, 50 г репей – корени, 25 г чемерка – корени, 25 г кукуряк – корени, 25 г чувен – корени, 25 г мащерка, 25 г лавандула, 20 г лазаркиня, 10 листа бръшлян, 10 листа зокум. Тази билкова смес се поставя в 1,5 л вода, добавят се 500 мл чист винен оцет и на водна баня и тих огън ври 30 минути. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Втрива се 4 дни поред. На петия ден косата или оголените места се намазват с несолена свинска мас. Процедурата, която е изключително полезна за растежа на косата, трябва да се повтаря в продължение на 2 месеца.

Важни добавки

Сутрин на закуска да се яде пшеничена каша, приготвена така: вземат се 100 г пшеница, измиват се със студена вода и изплувалите над водата зърна се изхвърлят. Водата се излива, като се оставя само толкова, колкото да покрива зърната. След това съдът се покрива с тъмна салфетка и се оставя на топло. След 20-24 часа пшеницата пораства с 1-2 мм, изплаква се с хладка вода, леко се изстисква от останалата вода и се смила с кафемелачка. Към получената каша може да се прибави прясно мляко, сироп от чист пчелен мед, настъргани ябълки или моркови. При желание същата каша може да се яде и на вечеря.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара