Легендарният британски музикант Джордж Майкъл почина в дома си на Коледа на 53-годишна възраст.

george

Възможно е смъртта му да е от сърдечна недостатъчност, съобщи Billboard. Според полицията няма „подозрителни обстоятелства“.

Майкъл, чието истинско име е Йоргос Кириакос Панайоту, стана известен през 80-те години на миналия век като част от дуета „Уам!“, известен с хитове като „Last Christmas“, припомня ДПА.

„С голяма тъга можем да потвърдим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина мирно в дома си на Коледа“, съобщава неговият агент, цитиран от АФП и ДПА.

Съболезнованията си в социалните мрежи споделиха Елтън Джон, Марк Ронсън, Лиъм Галахар, Райън Адамс, Мадона, кметът на Лондон Садик Хан и лидерът на британската опозиция Джереми Корбин.

Както разказва на изданието мениджъра на певеца Майкъл Лимпан, в неделното коледно утро му позвънили със съобщението, че Майкъл е бил открит „лежащ спокойно в леглото си“. Изключена е версията за насилствена смърт на музиканта.

През 2011 година музикантът се разболя от тежка форма на пневмония, заради което той отмени поредица свои изяви. По време на лечението на Майкъл бе използвана апаратура за изкуствено дишане.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара