Сигурно сте чували безброй пъти, че за да се поддържате във форма и да имате тяло, в което се чувствате добре, е нужно да съчетавате много методи – не става само с диета или само с мазане. Ами ще го чуете още веднъж и от мен. От моя опит, натрупан с години, ще ви споделя каква е печелившата формула – тя не е трудна, но изисква упоритост, постоянство и най-вече да не се отказвате, когато не усетите резултат веднага. Резултат ще има, той ще бъде удовлетворяващ, но идва с времето. Най-хубавото обаче е, че е дълготраен, защото резки и строги диети или гладувания ще ви вталят, но много бързо след това ще възвърнете загубеното, дори в двоен или троен размер – т.нар. „йо-йо” ефект.

Храната

Както един мой приятел казва – 70% храна и 30% спорт – това е правилното съотношение, за да изглеждаме добре. Понякога не си даваме сметка какви храни доставяме на организма си и дали той ги приема добре и ги разгражда правилно или не. Да не говорим, че в забързаното ежедневие е много по-лесно да вземеш нещо пакетирано и да хапнеш измежду задачките. Е да, но можеш да забравиш за хубавото си тяло, ако това е начинът ти на хранене. Съветът ми е – когато бързаш – вземи кофичка кисело мляко, айран или плод – ще те засити, но няма да се натрупа в излишни тлъстинки по най-неприятни места.

Нищо ново не е, че най-хубавата храна е прясно домашно приготвената. Ако наистина искаш да се погрижиш за себе си – за фигурата и за здравето си, то най-добре да се ориентираш към готвене вкъщи. Но не се стряскай, не говорим за седене с часове над котлона и разбъркване на манджи през 2 минути. Има толкова страхотни бързи здравословни рецепти, че имам дни, в които просто се чудя коя най-много ми се хапва, защото не мога да ги направя всичките наведнъж. За всяко от грешните изкушения вече има алтернативи, а вкусът ти много бързо може да се нагоди и да се отървеш от лошия навик да искаш „нещо сладичко”, „само мъничко”. В последно време попадам на различни торти и сладкиши само със здравословни и диетични продукти и повярвайте ми – ще искате да си изядете пръстите. А най-хубавото е, че може да ги хапвате без угризения. Просто разгледайте безбройните предложения в интернет.

Спорт

Движението е не само красота, но и здраве! Изключително важно е да се движим, за да поддържаме тялото си в хармония, да му дадем ритъм за живот. Има безкрайно много алтернативи – различни видове спорт, групови тренировки, на открито, на закрито, танци, клипчета с упражнения в домашни условия – изискват се само желание и упоритост, а оправданията и извиненията трябва да отсъстват. Намерете вътрешна мотивация и ви гарантирам, че веднъж започнете ли и направите ли спорта част от живота си, ще имате нужда от него и ще го практикувате с истинско удоволствие.

Знам, че борбата с целулита е безмилостно жестока – както вече споменах в началото, тя трябва да е комбинация от методи. Спортът тонизира цялото тяло и спомага за разграждане на мастните клетки – това автоматично намалява целулита и кожата се изглажда. В допълнение, разбира се, трябва да включите подходящите продукти за мазане, а когато целулитът е от най-упоритите може да включите и пиенето на дрениращи напитки.

Мазане

На вашето внимание – антицелулитни продукти за всяко време на денонощието. Ритуалите за грижа за кожата трябва да са част от вашето ежедневие. От хидратацията след душ до ръчните масажи с антицелулитен крем. Най-добрият продукт на Elancyl – Slim Design, е безкомпромисен в изглаждането на кожата и то с видим резултат само след 7 дни използване. Това звучи прекрасно, като се има предвид, че всички ние искаме нещата да се случват сега, веднага, на момента! Извън кръга на шегата – антицелулитният крем действа в три моментни стъпки – освобождаване и разграждане на мазнините, дрениране на тъканите и омекотяване на кожата, а леките брокатени частици придават дискретен, но неустоим блясък.

Иновативният Elancyl Slim Design Night пък продължава борбата срещу портокаловата кожа и през нощта – какво по-хубаво от това целулитът ти да се топи докато спиш! Разбира се, не казваме, че един крем ще направи чудеса, но пък ще ти помогне чудото да се случи!

Вода

Вода, вода и пак вода! Сега ще кажете, че е много лесно да се говори, но не е толкова лесно да си наложиш да изпиеш 2 литра на ден. Е, разбирам ви прекрасно, защото понякога си мисля, че имам нещо общо с камилите – мога да издържа седмица без глътка вода. Но за щастие успях да изкореня този ужасен навик и си създадох нов такъв – всяка сутрин взимам бутилка минерална вода от 1,5л в себе си и си налагам задачата да я изпия до края на деня. Не е никак трудно, а тялото ми се чувства далеч по-добре. Както гласи известната фраза „Водата е извор на живот“ и тя наистина е! Кожата се хидратира и засиява, изчистваш се от вредните токсини, а целулитът просто започва да изчезва малко по малко. В идващите жеги е толкова приятно да изпиеш една чаша студена вода с лимон и лед… и всъщност не разбирам защо хората са измислили тази фраза, когато нещо не се е получило да пиеш една студена вода – та то си е толкова хубаво, а и полезно, да бъдем оптимисти!

Яж (здравословно), моли се, спортувай (редовно), мажи се и обичай!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара