Зехтинът като необходим и полезен за здравето и красотата е бил ценен векове преди новата ера. Египтянките преди да сложат туш на миглите си, са натопявали четчицата в зехтин. Така са постигали отличен ефект.

olive-oil-1596417_960_720

На лактите, колената, петите, там, където кожата е по-твърда или загрубяла, се слагат компреси с топъл зехтин. Държат се около 10-15 минути, след това наслояванията внимателно се отстраняват. Върху мазоли и надебелени места на кожата добре действа компрес от счукан чесън и топъл зехтин. Резултатът е бърз и видим.

Ако ноктите ви се чупят,

опитайте всекидневно да ги потапяте в топъл зехтин 10-12 минути.

Ако имате нередовен стомах, или черният дроб и жлъчката понякога ви напомнят за себе си, добре би било 15 дни всяка сутрин да пиете на гладно по една супена лъжица зехтин и след това да хапнете парче сух хляб. Ако лечението се налага, повторете го след 4-6 седмици.

Изтощените от боядисване коси

получават блясък и заздравяват, ако 1 час преди миене направите със зехтин лек масаж на кожата на главата.

Зехтинът омекотява и подхранва кожата. След като измиете с топла вода и подсушите лицето си, с леки кръгови движения го намазвате със зехтин и оставяте да постои така 15-20 минути. С хавлиена кърпа, натопена в топла вода, избърсвате лицето и после го наплисквате обилно със студена вода.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара