С киноадреналин, награди и силен финал завърши Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал. Наградите на софийската публика заминават За Ню Йорк и Лос Анжелис.

Awards

Един от най-впечатляващите филми в програмата на Седмия София Индипендънт Филм Фестивал – емционалният и автентичен „Американски мед” на британката Андреа Арнолд получи наградата на публиката „Независим дух на София” и бе оценен с най-много гласове за най-добър игрален филм. Призът ще бъде връчен на екипа, създал филма, отвъд Окена.

Наградата на публиката “Независим дух на София” за най-добър документален филм отиде при „Щастливият филм” в лицето на режисьорите Хилман Къртис, Бен Наборс и Стефан Загмайстер като те ще се я получат съвсем скоро в САЩ.

Наградта „Независим дух на София” e трофей, изработен от българския художник Стефан Николаев, който от години живее и работи в Париж.

Lyubov_ekip

За първи път, в рамките на фестивала бе връчена наградата за най-добър български късометражен филм, отсъдена от Българската Асоциация на филмовите режисьори. Наградата бе връчена на филма „Любов” в лицето на режисьора Боя Харизанова, сценариста Симеон Венциславов и оператора Виктор Роев.

Специален диплом получи филма на Уенди Сейб „How You See it”, който ще бъде връчен на режисьорката в Ню Йорк след броени дни.

Наградата на първата пичинг сесия за проект в развитие бе връчена на „Прасето” в лицето на режисьора Драго Шолев и продуцента Елена Мошолова.

DragoSholev

Наградата, осигурена от Nu Boyana Film Studios се изразява в 50 000 Евро в услуги и 5000 Евро в брой при започване на снимки.

Прокетът на Драго Шолев печели и включване в шортлистата на Independent Film Week 2017, както и едногодишно онлайн членство в IFP.

Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал се осъществи в партньорство със Столична община, НДК и Зайтгайст Венчърс.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара