Във времена, в които стотици хиляди филми и сериали от цял свят стоят на върха на пръстите ни и скоростно пристигат до домашния компютър в рамките на секунди, Киномания 2016 си поставя за цел да остане контрапункт на гледането на филми по този самотен начин. Киното е преживяване и истинските киноценитли желаят да споделят мига, момента на удоволствие, емоцията, казват организаторите на форума.

Kinomania_Hram_na_kinoto_2

С помощта на разкаян полицай, взривил завода на мощта американска корпорация, който се изповядва пред отец, хрисима клисарка, която благоговее пред образа на Леонардо Ди Каприо, майка и дете, притичващи към в неделя сутрин, но не за да пристигнат на време на литургията, а за… прожекцията на любим филм, юбилейното 30-то издание на Киномания заявява своето отдавна извоювано място в сърцата на верните си фенове със смелия слоган „Вярвай в киното“.

Kinomania_Hram_na_kinoto_1
За да бъде култът към седмото изкуството наистина грандиозен, както предполага и внушителният 30-и юбилей, организаторите създават първия по рода си Храм на киното. Той ще се помещава пред сградата на НДК (в близост до Билетен център) от 7-и до 17-и ноември. В него ще могат да се изгледат трейлърите на хитовите заглавия от програмата на Киномания в 2016 в обстановка, която изцяло внушава страхопочитание и почит към киносалона като към храм.

Вместо удобни седалки, посетителите ще открият църковни пейки, а на мястото на олтара – голям бял екран, на който ще бъдат прожектирани кратките промо видеа на филмите, както и рекламните клипове на юбилейното 30-о издание.

PrintПосетителите ще видят няколко от най-ярките имена, част от програмата на фестивала, изрисувани като светци. Ще може да се видят Мерил Стрийп, Робърт де Ниро, Дъстин Хофман и Ал Пачинo, още Бернардо Бертолучи, Мартин Скорсезе, Педро Алмодовар, Стивън Спилбърг и Уди Алън – интерпретации, дело на родни артисти като Анна Симеонова, Росен Духовски, Ростислав Маринов, Ясен Згуровски. Най-големите фенове пък на място в Храма на киното ще могат да си закупят и специалните артикули в стилистиката на тазгодишния форум.

И тази година на Киномания ще могат да се видят едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните 2 години и често награждавани с престижните отличия от фестивалите в Берлин, Кан и Венеция,. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени от на касите на НДК и в мрежата на Тикетпортал.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара