Водата за уста, както и содата убиват вирусите. Колкото повече увеличаваме хигиената на устата си, рискът от заразяване намалява. Добре е и да се ядат бонбончета с етерични масла. Това обяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.

Снимка: Национален център по заразни и паразитни болести

Той каза още, че Витамин Д и Витамин Е са антиоксиданти, но първият има и отношение към имунната система и към клетките, произвеждащи антитела. „Хубаво е да се взима неголямо количество сега, когато има по-малко слънце. Добре е възрастните да взимат по 3-4 капки витамин D, а децата – по 1-2, като приемът трябва да е с прекъсване, т.е. „да се пие 15 дни и после 15 да не се приема или да се пие 10 дни, а след това 20 не“, обясни Кантарджиев.

Той отново заяви, че заради липсата на контрол и некомпетентното говорене, нещата в България вече не изглеждат добре. Ако през пролетта не бяха баловете и религиозните празници щяхме преминем безпроблемно през първия пик на заразата, смята Кантарджиев. Той сподели, че сроред проучване на университета в Тексас най-рисковото място за зараза с COVID-19 са заведенията на закрито. „Едва на 7-8 място по риск е градският транспорт. Културният човек трябва да вземе предвид тази статистика и да пази себе си и околните“, каза Кантарджиев.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара