Представяте ли си колко лесно ще бъде пътуването, ако управлявате автомобила с жестове? На световния автосалон в Женева, който отваря врати за публиката на 8 март, Volkswagen представя в концептуалния автомобил I.D. VIZZION – автономна и изцяло електрическа лимузина с изкуствен интелект, готова да влезе в бъдещето с ново поколение комфорт, сигурност и отговорност към природата.

Концептуалният модел успява да трансферира иновативното ДНК на електрическото семейсто I.D. в света на големите лимузини. Автомобилът предлага на пътниците си по-голямо вътрешно пространство от типичната премиум класа на 5-метровите лимузини. Това пространство е част от уникалното ниво на комфорт, което концепцията предлага. Изкуственият интелект на I.D. VIZZION предоставя напълно интуитивно управление без волан, с помощта на виртуална реалност, HoloLens и гласови команди. Пътниците виждат пътната ситуация на екрани и HoloLens, а активират функционалностите с жестове.

Комуникационните технологии са напреднали дотам , че виртуалният асистент е способен да учи и да реагира с емпатия при интеракция с човека. Преди всичко I.D. VIZZION предлага по-голямо лично пространство, поради факта, че това вече не е автомобил, а интелигентно устройство с шофьор-изкуствен интелект, интегрално свързан в дигиталния свят. Човекът, по този начин, има възможност да върши повече неща в движение или просто да релаксира.

Плановете на Volkswagen включват пълната автономност да излезе като функционалност на пазара през 2025 г., а виртуалната реалност – през 2030 г. Но още от 2022 г. лимузината ще бъде на пазара с конвенционално управление, 225 kW системен капацитет и пробег от 665 км с едно зареждане на електрическата батерия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара