За първи път победители и участници от изминалите три сезона на MasterChef България ще готвят редом с професионалния топ Chef Том Халпин, работил четири години в ресторант № 1 в света – Noma в Копенхаген.

Той е и победител в престижното състезание за професионални готвачи Iron Chef, Тайланд.

Том Халпин пристига в България по покана на Божана Кацарова, шампион на MasterChef България 2017 г.

На 30 и 31 март, родните гурмани ще могат да се потопят за първи път в кулинарно приключение, поднесено лично от Chef Том Халпин и победителите на MasterChef България за 2017 г. и 2016 г. Божана Кацарова и Севда Димитрова. В приготвянето на вечерите ще участват и други популярни участници от ТВ формата като Росица Иванова, Евгени Йорданов и др.

Ексклузивните вечери ще се състоят на 30 и 31 март, в ресторанта на Севда Димитрова „ahora”.

Освен с подготовката на авторско меню за двете специални вечери в София, Том, Божана, Севда и другите готвачи ще се заемат лично и с поднасянето и сервирането на ястията, ще разказват на гостите подробности около продуктите, рецептите и техниките на приготвяне на всяко блюдо.

Chef Том Халпин и Божана Кацарова са подготвили специален двудневен кулинарен курс, който ще се проведе в Метро академия на 28 и 29 март. Повече информация за курса и начин за записване, може да намерите на сайта на Метро академия.

Австралийският Chef-готвач Том Халпин започва работа в един от най-добрите австралийски ресторанти Becasse, където изучава тънкостите на френската кухня. През 2010 г. продължава кариерата си в  ресторант №1 в света – прочутият Noma в Копенхаген, където работи четири години за Рене Реджепи.

След това заминава за Банкок, където печели тайландската версия на телевизионното предаване Iron Chef. Завръща се в Австралия, където заедно с колегата си от Noma Сам Милър отварят ресторанта Silvereye в Сидни.

През 2015 г. Том отново напуска Сидни и обикаля над 16 различни държави, изучавайки различни кулинарни техники. Във всяка страна, която посещава, създава уникално меню, фокусирано върху типичните регионални продукти. В началото на 2018 г. Том се е установява в Москва и планира откриването на първия си ресторант Foreigners през май 2018 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара