Денят на Свети Валентин наближава и като че ли няма по-голямо изпитание за връзките от разстояние от това двойката да не прекара заедно най-романтичния празник в годината. Въпреки това, изследванията показват, че поддържането на връзка от разстояние може да бъде положително изживяване.

Съгласно проучване, проведено от KIIROO през 2018 г., 58% от връзките от разстояние са успешни. Нещо повече – 55% от участниците в проучването са споделили, че времето, през което са разделени, ги кара да се чувстват по-близки, а 81% са потвърдили, че това прави моментите заедно още по-интимни.

Съвети на терапевта за поддържане на здравословна връзка от разстояние

Базираният в Мюнхен любовен консултант и терапевт на двойки д-р Шарън Брем сподели с доставчика на мобилност FlixBus съвети за това, как да поддържаме искрата жива дори и когато нямаме възможност да пътуваме, за да бъдем заедно.

  • 1. Фокусиране върху качествена комуникация

Когато не можем да бъдем заедно с любимия човек, изключително важно е да имаме последователна и балансирана комуникация. Споделените ритуали, като съобщения за лека нощ и редовни телефонни разговори, спомагат за запазването на чувството за близост.

Разбира се, има дни, в които няма нищо вълнуващо, което да споделим с партньора си. Д-р Брем съветва двойките да установят и поддържат

невидима връзка чрез споделяне на едни и същи изживявания.

„Четете книга или гледайте филм по едно и също време, започнете заедно онлайн курс или играйте на компютърна игра – позволено е всичко, което ще ви направи по-близки.“

  • 2. Предварително планиране на посещенията

Колко често партньорите трябва да се срещат, зависи от множество фактори, като например разстояние, време и финансови ресурси. Без съмнение е обаче, че е

добре, когато двойката може да се среща редовно.

Ако обаче това не причинява стрес, връзката може понякога да преминава и през по-дълги фази без контакт на живо. Също така съветът ми е посещенията от страна на двамата партньори да са балансирани и честни. Пътуването с междуградски автобус е удобен и достъпен начин да пътуваш до любимия човек винаги когато искаш.

  • 3. Насладете се на времето заедно по желания от вас начин

Много двойки се опитват да изживеят възможно най-интензивно ценното време, през което са заедно. Въпреки това посещаваш любимия си човек не за забавление, а защото го обичаш такъв, какъвто е.

„Тази мисъл вече помогна на много хора да се запазят такива, каквито са, докато се наслаждават на времето си заедно“, обяснява д-р Брем. „Става въпрос за това да умеем да прекарваме времето заедно по истински начин – без значение дали в леглото, с приятели на парти, или на излет в планината.“

  • 4. Бъдете реалистични относно очакванията си

Срещата обикновено се свързва с високи очаквания, което води неминуемо до напрежение. Важното е да разпознаем възможните предизвикателства още в самото начало, тъй като, за да са успешни, връзките от разстояние изискват повече търпение, честност и доверие от страна на двамата партньори, разказва д-р Брем. Достатъчно време преди самата среща партньорите може да обсъдят нуждите и желанията си, за да проверят дали и двамата очакват едно и също.

  • 5. Изживейте момента

Уверете се, че живеете максимално тук и сега. „Партньорът не трябва да бъде единственият ви източник на щастие, като това правило важи за всяка една двойка“, обяснява д-р Брем. Без значение къде сте – вечер у дома или на път към любимия човек – опитайте се да се насладите на момента, защото няма грешно място или време за това. „Пътуването с автобус предоставя време да направим нещо за себе си: да слушаме аудиокнига, да запишем мислите си или просто да погледаме през прозореца, без да мислим за каквото и да било.“

  • 6. Създавайте дългосрочни планове, за да обедините световете си

Много ефективен начин да се справим с разделите, е да имаме възможност да сложим край на тази ситуация. Не е необходима точна дата, но конкретните планове за този ден отнемат голяма част от напрежението. „При връзките на разстояние е важно да се знае, че разстоянието е само временно. В противен случай се засилват самотата и разочарованието“, обяснява д-р Брем.

Идеи за Свети Валентин от разстояние

Физическото разстояние не означава, че не можем да празнуваме празника на любовта и да изненадаме любимия човек. Опитайте да приложите някоя от следните идеи.

  • Обърнете се към традициите и изпратете писмо по пощата
  • Поръчайте любимото ястие или цветя за половинката си
  • Планирайте среща и вечеря чрез Skype • Организирайте игра за търсене на предмети за Свети Валентин
  • Направете изненадващо пътуване или купете билет от FlixBus за партньора ви за следващото ви съвместно пътуване.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара