Кроасанът с масло става все по-предпочитана закуска от българите през последните години. Това сочат данните на Kaufland България. Сред останалите най-търсени печива от Пекарната на веригата са бяла багета, донът с шоколад и хляб със семена. Като цяло интересът към прясно изпечените хляб и тестени изделия отчита ръст. През последната година интересът към Пекарната се е повишил с близо 20%, в сравнение с 2022 г.

Наскоро 11 от най-продаваните артикули от пекарната на Kaufland България получиха сертификат за качество от независимия институт за одит на хранителни стоки – TÜV NORD България. Чрез него веригата гарантира своя 4-степенен контрол на качеството, който включва изследвания в независими акредитирани лаборатории, посещение в хипермаркетите от тайни клиенти, изненадващи посещения при производителите и проверка за съответствие със заложените спецификации на продуктите.

Ангажиментът на Kaufland България за обезпечаване качеството на предлаганите стоки и услуги е част от философията на компанията. През изминалата година ритейлърът е инвестирал над 1 млн. лв. в тестването на качеството.

Темата за качеството на хляба е във фокуса и на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. Какви са тенденциите в хранителните навици на българите, как да удължим свежестта на взетите от витрината печива и още полезна и любопитна информация за асортимента на пекарна, можете да гледате в новия епизод от рубриката.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара