„Вкусно с усмивка: 123 кулинарни изкушения със Софи Йотова” е първата книга на създателката на Foodie Boulevard, която ще промени разбиранията ви за евтино, вкусно, здравословно готвене, ще ви накара да съпреживявате храната, а не да я изолирате до проста необходимост.

В кухнята и отвъд нея, „Вкусно с усмивка” от Софи Йотова  е книга за оптимисти, песимисти, професионалисти, тепърва прохождащи, традиционалисти и смели експериментатори – за всеки, който иска да бъде в мир с това, с което се храни.

Как Софи се влюби в храната и защо реши да направи кулинарен блог:

Лаконичният отговор е, че завърших университет, заживях сама, имах ограничен бюджет и кухня, която не се налагаше да деля с никого. Нямах и особено голямо социално обкръжение, но пък имах доста време, в което можех да се забавлявам в кухнята, заигравайки се с всякакви продукти и експериментирайки по всякакъв начин, без да се притеснявам, че някой няма да одобри моите кулинарни импровизации. Или пък, че трябва винаги да съм си измила чиниите ?

Във времето импровизациите започнаха да стават все по-смели, все по-разнообразни и все по-успешни, а социалното ми обкръжение – все по-голямо.

Аз съм много общителен човек и често ми гостуваха приятели, за които спретвах по нещо за хапване. Но тъй като никога не съм изпитвала удоволствие да следвам рецепти, всичко приготвено от мен винаги беше и все още е уникално.

Това доста усложняваше ситуациите, в които приятелите ми намираха поредния ми кулинарен експеримент толкова вкусен, че искаха да им го приготвям отново и отново. Но как да приготвиш нещо, което си сътворил в момент на експериментално вдъхновение?!

Не съм готвила едно и също нещо през последните 5 години. Дори да има нещо, което някой страшно много е харесал и иска да опита отново, винаги го приготвям с някаква лека модификация в продуктите, за да създам поредното кулинарно откритие. Много от едноличните шедьоври, които съм създавала през годините, са се раждали именно в подобни ситуации.

Така във времето ми се наложи да започна да записвам съставките от кулинарните си експерименти, а снимките бяха, за да знам за кой по-точно говоря. Не, че щях да повторя дори и някоя от своите рецепти. Просто щях да връча на човек рецептата и стъпките в ръцете и да му кажа: „ето как можеш да си го приготвяш сам отново и отново“.

През лятото на 2013 се запознах с най-почетния ми дегустатор – човекът, който и до ден днешен е най-голямата ми подкрепа и е бил най-мощният ми катализатор през последните пет години. Именно той ме подкрепи да започна да сглабям един пъзел от всички тези снимки и измислени от мен рецепти, които в последствие намериха място в първия ми кулинарен блог – Sophie’s Sunshine Bakery.

За мен Foodie Boulevard вече отдавна не е просто блог. Той отива много отвъд онлайн средите. Той е интерактивен, той включва физически събития, работилници, демонстрации, лекции и всякакви занимания. За мен това е абсолютно задължителен елемент от разгръщането на пълния потенциал на моята мисия.

Foodie Boulevard е идеология, философия за храната, логиката зад механиката на личните избори в живота като цяло и в общи линии едно многоизмерно интерактивно вдъхновение, чиято цел е да промени как сме програмирани фундаментално да възприемаме ролята и смисъла на храната в живота ни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара