Баницата е фаворитът сред ястията за българина, сочи анкета на Philips. След нея идват миш-маш, бобена яхния, мусака и сарми.

Multicooker_2_

Philips представи новите си многофункционални уреди за готвене Philips Multicooker с авторски рецепти на любими кулинарни автори и блогъри.

С новите уреди всяко любимо ястие може да се сготви, дори когато не сте у дома, благодарение на 24-часовия таймер за отложен старт. Уредът се справя сам и без човешка намеса, защото 3D технологията за нагряване разпределя топлината равномерно и няма нужда от постоянно разбъркване. Така вечерята ви може да е готова, като се приберете от работа с автоматичната програма, която поддържа ястието топло до 24 часа.

Multicooker_1_

Eто и една различна рецепта за вита баница с мляко и сирене.

Продукти

2 бр. дърпани кори на сач

300 г сирене

3 + 2 бр. яйца

200 мл прясно мляко

100 г кисело мляко

1/2 ч.л. сода бикарбонат

60 г масло, разтопено

Заготовка: 20 минути  

Program: BAKE 

Готвене: 1 час

Приготвяне

  • В купа добавете начупеното сирене и 3 яйца, след което разбъркайте с вилица.
  • Към киселото мляко прибавете сода, разбийте и добавете към сиренето и яйцата, като отново разбърквате с вилица.
  • Развийте първата кора и намажете с разтопено масло. Равномерно поръсете с половината от сиренето и яйцата. Навийте на руло и завийте на спирала.
  • Дъното и около 1/3 височина стените на основния уред намажете с разтопено масло. Завитата кора пренесете в центъра на съда. Процесът се повтаря като втората кора, се завива около първата кора в съда на Мултикукъра.
  • В отделна купа разбийте млякото и останалите 2 яйца и със сместа залейте навитите кори.
  • От бутона MENU изберете програма BAKE, задайте температура 180С и време за печене – 1 час. Затворете капака на съда и стартирайте програмата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара