Коледната вечер, подготовката за празниците и най-вече избирането на подаръците заемат голяма част от списъка със задачи в последния месец на годината. Търсим нещо много специално и необикновено за хората, които обичаме. Искаме да им подарим целия свят, пътешествия в непознати приказни страни, невероятни приключения и романтични преживявания, страстни копнежи и славни победи. Възможно е ли е? Защо не! Всичко това може да се побере в един малък електронен четец, който съдържа до 2000 книги!

Как да изберем идеалния е-четец? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да вземете най-доброто решение.

За да направите избор първо си отговорете на няколко прости въпроса:

 „За какво ще се използва електронния четец?”

PocketBook_Xmas-Present_02Дали само за четене или също така за работа с текста? На пазара се предлагат множество модели, които притежават допълнителни полезни възможности. Например PocketBook Ultra има вградена камера, която позволява на потребителя да снима част от текст и след това да го конвертира в текстови формат, функция, която е полезна при работа в офис или при учене. Благодарение на специален софтуер е-четецът разпознава ISBN (Международният стандартен номер на книга), което позволява бързото и лесно намиране на всяка електронна книга в Интернет книжарниците, както и допълнителна информация за нея. Ако ползвате литература с много графики и изображения, удачен избор е PocketBook InkPad. По-големият 8-инчов екран и предварително инсталиран софтуер, гарантират на читателя специално удобство при четене на е-книги във формати като PDF и DJVU.

„Къде и кога предпочита да чете човекът, за когото избирате е-четец?”

Някои хора предпочитат да четат в леглото вечер преди да заспят, други четат в транспорта, на път за работа. Затова описанието на най-подходящия е-четец зависи от това къде и кога четем най-често. Ако предпочитате да четете вечер, вие със сигурност имате нужда от е-четец с подсветка като PocketBook Touch Lux 3. На тези, които четат „на път” ще е подходящ компактен и лек е-четец като PocketBook Sense, който тежи едва 155 грама. Можете да изберете устройство, на което да четете спокойно докато релаксирате във ваната – дори да го изпуснете във водата, водоустойчивият PocketBook Aqua няма да пострада.

PocketBook_Xmas-Present_01

 „Колко сте готови да похарчите?”

Ако главната ви цел е да намерите лесно за ползване устройство, с базови функции, за удобно четене всеки ден, препоръчваме ви Pocketbook Basic 2 и PocketBook Basic Touch. Те нямат специални екстри като подсветката, но ще ви дадат всичко от което се нуждаете, за да ви направят един щастлив читател.

Всички четци PocketBook разпознават до 22 формата електронни книги без конвертиране и имат български интерфейс. Колекция от предварително инсталирани речници ви позволява лесно да ползвате литература на чужди езици и да превеждате непозната дума само с едно докосване на екрана или натискане на клавиша. Устройствата PocketBook разполагат с всички възможности за водене на бележки и обозначаване при четене, потребителят лесно може да запази важните цитати.

Вземете правилното решение – изберете най-хубавия подарък за хората, които обичате.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара