Съдържанието на една изневяра минава през многото етапи на прояснението. Те се дължат както на нееднаквите ни особености, така и на различията ни катo индивиди.

Woman lying under bed
Снимка: Profimedia

Тук ще ви говоря за баналната изневяра с приятелка. Нещо мъчно и трудно до самия край. Нещо като изморителни стъпала, които трябва сами да изкачите, независимо от това дали се вслушвате в съветите на близки и приятели. И там горе на върха да осъзнаете кое е важно за собственото ви аз и просветлението, което го съпътства.

Само не се губете. Не си задавайте въпроси защо, кога и как? Не търсете логика в ставащото. Че. Изневярата е мръсна работа, но щом е свързана с човек, когото можете и да си представите, е още по.

То, разбира се, няма да ви даде мира. Ще се сещате за всичко свързано със субекта, владеещ мислите на мъжа до вас. За онова, за което тайно сте му се присмивали и обсъждали постоянно, или с прекъсвания през годините, докато сте другарували. Ще си припомняте ситуации и случки от предишно време. Ще се опитвате да ги разчепквате отначало обладани от мъка, а по-натам от чисто любопитство като умствено упражнение и каляване на характера ви. Ще ги наблюдавате отстрани и често ще си задавате въпроса – Истина ли е?

През деня ще ви е по-лесно. Нощите ще са тежки, ако се оставите в ръцете на неясни представи. И за да се спасите от болезнените преживявания, се доверете единствено на собствения си инстинкт за съхранение. Колкото по-навреме го сторите, толкова по-бързо нерешителността ви ще свърши, а животът ви ще придобие определеност.

Направете го съзнателно.

Ето я и моята изпитана рецепта, за онова което не бива да вършите, щом го хванете с приятелка.

Първо

Не изпадайте в отчаяние, то няма да ви помогне. Приемете, че в живота ви има и лоши моменти. Поучете се от така създалата се ситуация. Направете й разбор, запазвайки разсъдъка си. Преценете докъде, заради какво и колко дълго бихте могли да я изтърпите.

Второ

Не вдигайте скандали и не правете сцени, те са твърде обикновени. Само ще ви принизят както в собствените, така и в чуждите очи. Запазете самоуважението си и помнете, че търпението е вторият ум на човека.

Трето

Не се превръщайте в жертва, докато се опитват да ви откраднат живота. Няма как да посегнат на миналото ви. То е запечатано във времето. Щом сте чувствали и виждали в миналото, ще го правите и в бъдещето.

Четвърто

Не говорете и не обсъждайте с мъжа до вас старата си “приятелка”. Безсмислено е. Оставете го сам да открие слабостите й в светлината на ежедневието или прожекторите. Заблудата се изгубва с времето. Неразбирането ви за подобна връзка запазете за себе си, или обсъдете с доверен човек.

Пето

Оставете го да ви лъже. Лъжците имат къса памет и така ще разберете докъде са стигнали нещата между вас. Не правете грешката да се обосновавате, когато го хващате в съзнателна лъжа. То само ще го ориентира в мислите ви. Нека ви смята за лековерни и глуповати.

Шесто

Ако случайно се натъкнете на бившата си приятелка, не я удостоявайте с внимание. Оставете я да му разкаже къде, как и с кого ви е срещнала. Повярвайте, ще го направи. След достатъчно време, в подходящ момент, между другото му пробутайте й тая история.  Нека сам си прави изводи кой какво цели.

Седмо

Когато разберете, че я разхожда по любимите на двама ви места, игнорирайте ставащото. Кажете си, че то е следствие от липсата на оригиналност от страна на мъжа до вас, или на желанието на старата ви “приятелка” да лапне парче от предишния ви живот.

Осмо

Бъдете индивидуалисти, дори останалите да не ви разбират. Постъпете така както сте решили. Дайте на мъжа до вас възможност да осъзнае, че нещата са такива каквито са, само защото вие сте ги пожелали. Покажете издържливост, но не оставяйте у него впечатлението, че това ще бележи края на дните ви.

И накрая последното, Девето

Тъй като във всяка любов мъжът обича преди всичко себе си, заобичайте се и вие. Занимавайте се с неща, които ви разсейват и радват. Всеки ден си повтаряйте, че веднъж поставени в подобна ситуация, сте абсолютно свободни да направите същото, без да се съобразявате с когото и да било. Не ревнувайте в общия смисъл на тая дума, колкото и да ви е тежко. Ревността само ще покаже колко разклатена и несигурна е любовта ви и самите вие. Ревнуват единствено страхливите и слабите, които впоследствие се предават и на омразата. Не мразете. Омразата ще затвърди у вас усещането за собствената ви незначителност, а не бива. Бъдете значителни и не се съмнявайте в себе си. Така ще преодолеете ставащото. Ще се опознаете и намерите това, което ще ви направи свободни.

Книгата „Речник на изневярата“ на Таня Тонева Танна можете да откриете в книжарниците на „Сиела“, „Хеликон“ и „Хермес“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара