Цветина е родена в Пазарджик. Завършва езиковата гимназия в града. Продължава образованието си в Пловдив, където записва магистратура, и развива собствен бизнес, свързан с маркови парфюми и козметика. На музикалната сцена дебютира през 2016 г. с баладата „Обещай ми“, с която бързо привлича интереса на феновете. От началото на кариерата си Цветина е самопродуциращ се изпълнител. Пише текстовете си сама, изявява се и като сценарист на клиповете си и активно участва в създаването на музиката. И макар да няма завършено музикално образование, седем години е свирила на флейта, което определено й помага много. Цветина има завършени три висши образования – „Маркетинг и продажби“, „Корпоративен мениджмънт“ и „Криминалистика“, както и собствен бизнес.

Цветина, още с първата си песен успя да привлечеш вниманието на аудиторията и до ден днешен успяваш. Каква е тайната на успеха?

Бог. Смятам, че успеха във всяко начинание е предначертан. В нас има искра, желание и страст към определени неща, защото те са предопределени за нас. Това, което желаем да учим, да работим, хобитата и талантите, които имаме, са това, което трябва да развиваме, нещата, които са за нас и в които можем да постигнем успех. Но се изисква  упоритост, любов и постоянство.

Работата ти като изпълнител изисква да влизаш в образи. Каква е Цветина в ежедневието си?

Цветина в ежедневието си няма нищо общо с момичето в изкуството. Когато творя, мога да бъда щура, дива, наперена, екстравагантна, всякаква – и съм себе си, но просто друго мое аз. А в ежедневието съм естествена, умерена, абсолютно нормално момиче. Дните ми са пълни със смях, работа и с хората, които обичам. Единственото, по което сценичният ми образ си прилича с този от ежедневието е характера и страстта, с които живея и  извън прожекторите.

Почитателите ти те определят като хамелеон. Винаги скачаш на дълбоко, но кой е стилът музика, който обичаш и изпълняваш?

Обичам да изпълнявам хубави песни, независимо в какъв стил са. Пея това, което ми харесва. Но все пак, ако трябва да отговоря конкретно – обичам да пея песни, в които има много смисъл и много любов!

Колаборациите ти с Murda boyz постигнаха големи успехи. Да очакваме ли още проекти през 2022 г.?

Наистина сме много добре приети, за което благодаря на хората, че оцениха нашите песни. Ще запазя в тайна следващите ни ходове, но определено ще има такива!

В музикалните среди се появиха много нови изпълнители. Какво би ги посъветвала?

Да не се занимават с музика, ако целта им е само да изкарват пари и да бъдат известни, както и ако нямат такива природни дарби. Хората не са глупави, усещат дали някой има талант. Натрапването в медии и социални мрежи не мисля, че ще им помогне, а и ще загубят много време и средства, които могат да инвестират в нещо, в което са наистина добри. Така или иначе, мисля, че няма да ги наричат певица или певец, ако не могат да пеят.

А за талантливите най-големият съвет, който мога да дам от личен опит е да бъдат себе си. И то буквално. Да знаят, че те ръководят и те са важните, да гонят своя интерес и да се замислят какво наистина искат. Да правят музика, текстове и видеоклипове, които им харесват на тях, без да се замислят много, защото само така няма да се слеят с тълпата и ще бъдат отличителни!

Ти си фолк изпълнителка с цели три висши образования – „Маркетинг и продажби“, „Корпоративен мениджмънт“ и „Криминалистика“. Коя от трите професии би избрала, ако ти се наложи да работиш по специалността си ?

По първата и втората аз реално работя в сферата на моя бизнес. Те помагат за развитието му. Но бих работила и като криминалист, ако ми се наложи, защото ми е много интересно и мисля, че имам талант. Всички, неща, с които съм се захванала възпрепятстваха този мой стремеж , но пък в живота съм добра в разследванията, ако възникне такава нужда, така че  практикувам отчасти и тази си професия.

Освен прозвището ти на изпълнител, си собственик и на „Grand Perfumery“. Как успяваш ли да съчетаваш и двете неща?

Те са част от мен. Това е все едно да обясня как докато се храня, мога да пия вода. Всички неща, с които се занимавам са мой стимул, храна за душата и развитието ми. Не ми тежи, а е удоволствие и истинска радост за мен. Има ли желание, има и начин.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара