Всеки сайт се нуждае от успешна оптимизация, за да може да достига до първото класиране. Конкуренцията е трудно да се пребори, но това не трябва да ви отчайва. Именно затова ви е нужна оптимизацията на сайта. По този начин ще можете с малко средства да изпреварите конкуренцията и да сте на челна позиция, а оттам и да повишите приходите си. Ето и пет съвета, с които можете да подобрите оптимизацията на сайта си.

Вътрешно свързване на страниците

Когато направите вътрешен линкбилдиг подобрявате поведението на сайта ви пред търсачките. Също така, ще улесните и потребителите, които търсят конкретна информация и така ще могат да я намерят по-лесно.

Не забравяйте и да подобрите оптимизацията и на старите публикации като добавите връзки към по-новите. По този начин обновявате съдържанието, което е важно за Гугъл.

Схема за маркиране

Схемата е най-лесният и добър начин търсачките да разберат за какво става дума в сайта ви. С нея ще можете по-лесно да подобрите появяването на сайта в SERP-а и да привлечете нови посетители, така че да повишите своите продажби и като цяло конверсиите, които ще генерирате.

Решете проблема с кеша

Кеширането е огромен проблем за скоростта на сайта и трябва да намерите решение за него. Колкото повече кеш има, толкова е по-вероятно да зарежда бавно и това да е причина да накара повечето хора да се откажат от използването на сайта ви.

Можете да поискате това като услуга от екипа, който оптимизира сайта ви, но има вариант и да използвате плъгин. Добър избор на подобни плъгини са:  W3 Total Cache, WP Super Cache и Autoptimize. Те значително подобряват работата на сайта ви.

Използване на по-дълги ключови думи

Повечето хора не използват дълги ключови думи и като цяло искат да се класират за по-кратките и съответно те струват и повече. Дългите ключови думи са подходящи за вас, защото отговарят по-подробно на потребителското търсене. Ниската конкуренция ви позволява да се класирате по-добре и съответно да имате повече посетители.

За да разберете кои ключови думи да използвате, то можете да използвате различни инструменти за генериране. Важното за оптимизация на сайтове е да не слагате всичко на куп, а само няколко термина. Не забравяйте, че Google иска да види, че мислите за потребителите и желанието им да ви посещават. Ако текстът звучи като написан от машина с много ключови думи, то това няма да ви донесе ползи.

Бонус съвет: Инсталирайте плъгин за оптимизация

Това ще ви помогне в първоначалните настройки на оптимизацията. Така ще знаете, че сте на прав път и влагате усилията си в правилната посока. Например, плъгинът ви може да помогне за различните ключови думи, за мета описанията и заглавията, които са не по-малко важни.

Някои плъгини имат опцията и да анализират състоянието на страницата и да видят къде има грешка или пък ако текстът не съдържа достатъчно наситено ключовата дума или пък не е с лесна четимост. Всичко това плъгинът ще ви го каже и ще можете да го оправите лесно.

Технически плъгинът също може да ви помогне, ако към този момент не можете да наемете агенция за оптимизация. Макар и на базово ниво и да трябва да положите повече усилия, това е добър вариант, когато стартирате и нямате толкова средства за оптимизация.

Едни от най-популярните инструменти са Yoast, Rank Math и All-in-One SEO Pack. Въпросът е кой да използвате. Първият се използва от хора, които имат малко опит и са напълно начинаещи в сферата. Другите са за хора, които имат известен опит, но също могат да се използват и от тези, които прохождат в света на оптимизацията и сайтовете.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара