За осми пореден път „Арт център Кърнолски“ връчи годишните награди „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“ в рамките на благотворителния концерт „Различни, но заедно“, който се състоя пред над 350 зрители в театър „София“ снощи. Отличията се присъждат на личности, неправителствени организации и компании за творческата им и  обществена дейност в полза на децата и младежите.

Snimka 2 (1)

Наградата „Сърцето на България“ получи Българската национална телевизия, която през 2015-а организира у нас Детската Евровизия. Почетните знаци „Сърцето на София“ бяха връчени на професора по хорово дирижиране в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” Теодора Павлович, на директора на 2-ро СОУ „Академик Емилиян Станев“ Елеонора Лилова, на директора на  Средно специално училище с Детска градина за деца с увреден слух „Проф. Дечо Денев“ Севдалина Джонгарска, на ученичката от Национална търговско-банкова гимназия Мартина Камбурова, на селекционера  на националния отбор по волейбол Пламен Константинов и на Първа инвестиционна банка.

Snimka 3 (1)

В инициативния комитет, който решава на кого да бъдат връчени отличията всяка година, са председателят на Съюза на българските учители ЯнкаТакева, директорът на дирекция „Образование“ към Столична община Мария Минчева, директорът на Регионалния инспекторат по образование – София-град Евгения Вълкова и заместник-председателят на Арт център „Кърнолски“Снежана Полихронова-Кърнолски. Събитието беше уважено от предишни носители на почетните знаци като Хайгашод Агасян и Ваня Костова.

Snimka 1 (1)

Освен, че в рамките на благотворителния концерт „Различни, но заедно“се връчват наградите „Сърцето на София“ и „Сърцето на България“, той събира на една сцена деца и младежи от различни етноси, с различно вероизповедание и с различен социален статус. Сред участниците в концерта бяха Ваня Костова, Боян Михайлов, Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“; вокална студия „Дъга“; балетна школа „Маша Илиева“;  детски танцов ансамбъл „Искрица“ при Народно читалище „Витоша“ в София; деца от дом за деца, лишени от родителски грижи от село Дрен; танцово студио “Hyphers”; Виктория Дамянанова – солистка от училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“; балет “Веда джуниър“ и група за синхронни танци „Импулс“ към ССУ с ДГ за деца с увреден слух „Проф д-р Дечо Денев“ и други талантливи изпълнители.

„Концертът Различни, но заедно“е под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която е и първи носител на наградата „Сърцето на София“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара