Процесът на отслабване и поддържане на тънка талия не е изключително лесен, но е изпълнима мисия! Съществуват различни методи за постигане на добри резултати. За някои хора комбинирането на диета и физическа активност може да бъде най-ефективно, докато други предпочитат ограничаване на въглехидратите.

Независимо от избрания метод за отслабване, има няколко ключови стратегии, които могат да насърчат бързи резултати.

10 практични съвета за отслабване.

Поставете си реалистични цели

 

Уверете се, че вашите цели са разумни и постижими. Ако са твърде високи и неосъществими цели, е възможно да загубите вдъхновение и да се откажете предварително. Фокусирайте се върху постигането на малки, но реалистични цели, към които да напредвате постепенно. Така ще постигнете непрекъснат напредък и ще сте по-малко склонни да се откажете.

Останете мотивирани

Запазването на мотивацията може да бъде предизвикателство, но е от съществено значение да си напомняте да запазите крайната цел. Предварително задайте подсещания, които да ви мотивират, било то със снимки на идеалната фигура или записки в дневник. Редовното визуализиране на успеха ви помага да останете насочени и вдъхновени през целия път.

Не се страхувайте да потърсите помощ

Ако сте сами в битката с отслабването, разгледайте възможността за подкрепа от други. Споделете своите цели с приятели, семейство или професионалисти. Те могат да предоставят съвети и насоки, които ще ви насърчат към успеха. Подкрепата от близки и приятели прави целия процес по-приятен и мотивиращ.

Набавяйте си всички нужни вещества, за да не се разболеете

За да постигнете баланс в организма си, е важно да включите полезни вещества в диетата си. Хранителните добавки могат да бъдат полезни за този процес, като например продуктът Биокорект Дуо за отводняване и отслабване. Този продукт, съдържащ натурални съставки като полски хвощ, азиатска центела, зелен чай и луличка, предоставя мощни природни антиоксиданти, които подпомагат постигането на изваяна фигура, подобряват външния вид и регулират обмяната на веществата.

Здравословното отслабване изисква засилване на имунната система и последващото й поддържане, а гладуването може да доведе до нейно отслабване. Вместо това, избягвайте „модерни диети“ и насочете вниманието си към природни решения за изхвърляне на токсините от организма. Разнообразната консумация на здравословни храни и вземането на добавки, които можете да поддържате в дългосрочен план, предпочитайте пред бързите, но неустойчиви решения.

Биокорект Дуо – 40 капсули х 425 mg и Сироп 100 ml.

Биокорект Дуо от Мирта Медикус. За нормална обмяна и стройна фигура!

Спортувайте редовно

Всяка програма за отслабване включва редовни тренировки. Те помагат не само за изгарянето на калории, но и имат положителен ефект върху здравето. Опитайте да правите упражнения поне 30 минути всеки ден и изберете активности, които ви доставят удоволствие – било то групови занимания, кардио, силови тренировки, танци или колоездене. Когато участвате в приятни дейности, е по-вероятно да се придържате към дългосрочните си цели.

Хранете се здравословно

Здравословното хранене е от съществено значение за успешното отслабване и поддържане на теглото. Включете в диетата си изобилие от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, като се избягва консумацията на преработени продукти, когато е възможно. Ако не сте сигурни как да построите здравословна диета, консултирайте се с диетолог или друг специалист по здраве за съвет. Важно е да подчертаем, че гладуването не е препоръчително. Организмът ви се нуждае от достатъчно енергия по време на отслабване, а не от дефицит. При съставянето на диетата си задайте въпроси като: доставя ли ми необходимата енергия, включва ли полезни мазнини, мога ли да изразходя излишните калории, ще се чувствам ли сит, разпределени ли са храненията достатъчно често, и дали съдържа всички необходими хранителни вещества за поддържане на здравето.

Пийте много вода

Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за всяка програма за отслабване. Това помага не само за изхвърлянето на токсините, но и за усещането на ситост през целия ден. Препоръчително е да пиете поне осем чаши вода дневно, ако не и повече, ако сте активни.

Спете достатъчно

Достатъчният сън е също толкова важен като част от плана за отслабване. Спането осигурява възстановяване на физическото и психичното здраве, което е ключово за успешното отслабване. Опитайте се да спите поне осем часа на нощ и повече, ако се занимавате с редовни физически активности.

Избягвайте безсмисленото хранене

Безсмисленото хранене представлява сериозна пречка пред загубата на тегло. Често консумиране на нездравословни храни без да се обръща внимание на количеството може да доведе до преяждане. За избягване на този проблем, яжте само когато сте гладни и отделете време да се насладите на храната си. Този подход намалява вероятността от преяждане.

Потърсете професионална помощ, ако е необходимо

Ако срещате затруднения в процеса на отслабване, потърсете професионална помощ от диетолог или друг здравен специалист. Те могат да ви дадат насоки и подкрепа, които ще улеснят постигането на вашите цели. Важно е да не взимате екстремни решения като гладуване, които могат да доведат до телесна дисморфия. Следвайки гореспоменатите съвети и  спазването на правилни практики, вие сте на прав път към успеха. Бъдете търпеливи и експериментирайте, докато намерите най-подходящия за вас метод, но, най-важното, не се отказвайте!

Автор: Д-Р ДИМИТЪР ПАШКУЛЕВ

Д-р Димитър Пашкулев е завършил с отличие академичното си медицинско образование през 1986 г., паралелно с което е изучавал и редица природосъобразни предпазно-възстановителни методи. От началото на 90-години на миналия век, той съставя индивидуални цялостни природолечебни програми, пише многобройни книги („Сила за живот-2 и 3“, „Древни и нови идеи във фитотерапията“, „Чудото на магнезия“, „Природолечение“, серията „Супердобавките“, „Основи на интегралния подход“ и т.н.) и статии, получава медийни изяви.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара