Как пиенето на кафе може да ви помогне да отслабнете? Ако искате да отслабнете, ежедневният навик да пиете кафе в този случай е много полезен. Експертът, д-р Лаура Бурак, говори за ползите от пиенето на кафе за отслабване.

Кафето не трябва да замества храна или леки закуски

„Често срещам клиенти, които са на диета, да използват чаша кафе в 15:00 като заместител на хранене. Но кафето не трябва да се превръща в начин да пропуснете храненията и да пестите калории, тъй като потиска апетита ви само временно. Така че, когато сте гладни. Яжте, моля“, предупреждава Бурак.

Кафето ще ви помогне да се почувствате сити

Ежедневният навик за пиене на кафе насърчава усещането за ситост, което може да помогне да се избегне преяждането или нездравословната закуска.

Кафето може да даде тласък на метаболизма ви и да го ускори

Кафето съдържа кофеин, който може да повиши енергията и метаболизма ви.

Пийте черно кафе

Черното кафе е много нискокалорична напитка, като една чаша съдържа по-малко от пет калории. Така че е идеалната напитка за тези, които искат да отслабнат.

Пазете се от „допълващи продукти“ към кафето

„Разбира се, може много да обичате лате и ароматизираните кафета, но те могат сериозно да навредят на напредъка ви в отслабването.“ Всякакви добавки към кафето, като сметана, сиропи го превръщат в „захарна бомба“.

Експертът отбелязва също, че не трябва да злоупотребявате с кафето, за да не предизвикате нервност и лошо сън. И още нещо – кафето не е вода, така че не забравяйте да пиете достатъчно вода. Това е особено важно за отслабването.

Кафето не е основното в процеса на отслабване, но е

идеалното помощно средство.

Експертите съветват да се спазват хранителни ограничения. Ограничаването на храненето при различни диети често е придружено от влошаване на благосъстоянието и намаляване на енергичността. В този случай кафето ще ви помогне да почувствате прилив на енергия за целия ден и ще послужи като добър начин да подобрите настроението си.

Ако спортувате активно, чаша кафе 30-40 минути преди тренировка ще повлияе положително на продуктивността й.

Основната тайна на тази уникална напитка за отслабване е нейната активна съставка кофеин. Освобождаването на инсулин в кръвта, което се случва под въздействието на кофеина, е един такъв фактор, който допринася за бързото смилане на храната.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара