• 10 февруари 1899 – 30 януари 1900 – Земно Прасе
  • 30 януари 1911 – 17 февруари 1912 – Метално Прасе
  • 16 февруари 1923 – 4 февруари 1924 – Водно Прасе
  • 4 февруари 1935 – 23 януари 1936 – Дървено Прасе
  • 22 януари 1947 – 9 февруари 1948 – Огнено Прасе
  • 8 февруари 1959 – 27 януари 1960 – Земно Прасе
  • 27 януари 1971 – 14 февруари 1972 – Метално Прасе
  • 13 февруари 1983 – 1 февруари 1984 – Водно Прасе
  • 31 януари 1995 – 18 февруари 1996 – Дървено Прасе
  • 18 февруари 2007 – 6 февруари 2008 – Огнено Прасе
  • 5 февруари 2019 – 24 януари 2020 – Земно Прасе
  • 23 януари 2031 – 10 февруари 2032 – Метално Прасе

Характерът на прасето

Хората от тази зодия са родени под знака на честността. Те са внимателни и отзивчиви и широко известни с дарбата си на умиротворители. Прасето мрази всякакви разправии и кавги и обикновено прави всичко възможно, за да изглади противоречията и да помири враждуващите. Умее да разговаря, обича да говори открито, без никакви заобикалки. Ненавижда лъжата и лицемерието. Непоколебимо вярва в справедливостта, в законността и порядъка. Въпреки тези свои убеждения обаче Прасето е много толерантен човек и е винаги готов да прости на сгрешилите. То не е завистливо, нито отмъстително. Родените в годината на Прасето имат рицарски характер, те са галантни и услужливи. Малко са наивни, доверчиви и беззащитни. Имат малко приятели, но те са за цял живот и заради тях са способни на големи жертви.

Почти винаги се радват на успех и популярност в обществото. Обичат компаниите, както и колективната работа. Където и да членуват – в клуб или общност, те са винаги лоялни и може да се разчита на тях почти за всичко. Отлични организатори на благотворителна дейност са и защитници на хуманни каузи. Прасетата имат тънко чувство за хумор и са готови да посрещнат всяка шега с усмивка, уместна шега или остроумен коментар.

Родените в годината на Прасето са интелектуалци и имат голяма жажда за знания. Четат много, осведомени са добре, но имат и празнини в знанията си. Под благодушния си вид крият силна воля и властен характер. Дават всичко от себе си, за да изпълнят дълга си. Дълго и трудно вземат решение, но стане ли това, нищо не може да ги спре в изпълнението му.

За жалост, не са малко онези, които гледат да се възползват от добродушието и щедростта на Прасето. Много му е трудно да казва „не“ и макар че не обича да отрязва хората, в негов интерес е по-често да отсича, че „всичко си има граници“. Прасето може да бъде твърде наивно и лековерно, но ако разбере, че е било коварно предадено, със сигурност ще вземе мерки това да не се повтаря и ще се опита да стане по-самостоятелно.

Друга типична черга на Прасето е способността му сравнително бързо за се съвзема от всякакви неудачи. Вярата и силният характер винаги го изправят на крака. Ако си постави някаква цел или си науми нещо, което иска да постигне, то ще го преследва с невероятна упоритост и решителност. Освен че е упорито, Прасето е също така и инат. Внуши ли си нещо, никой и нищо не може да му го избие от главата.

Няма против шумните компании, но все пак повече обича интимните събирания в отбран състав и ако хората му допаднат, бързо се превръща в душата на компанията. На големи приеми и сред непознати обикновено се затваря а себе си и предпочита да наблюдава другите.

По отношение на себе си Прасетата са толкова безпристрастни, че за да се уверят в собствената си правота, си задават въпроси безкрайно дали са постъпили честно във всеки един случай. Необикновено искрени до такава сте­пен, че обезоръжават противника. Ако понякога лъжат, то е в крайни случаи и само при защита. Винаги вярват на това, което им говорят.

По правило Прасето има късмет в живота и рядко из­пада в бедствено положение. Ако не разреши на други­те да се възползват от доброто му сърце и ако без страх и колебание потърси признание за своите способности, то ще живее, заобиколено от верни приятели, ще помогне на много хора и ще спечели възхищението на много други.

Прасето и парите

Когато става дума за пари, Прасето е винаги много ще­дро, по принцип не му липсва проницателен поглед върху финансовите дела и повечето Прасета са богати хора. Въпреки че е неизтощимо в работата си, то знае как да си почива. Обича удоволствията и щедро пилее спечелените си с труд пари по луксозни курорти и скъпи ресторанти (защото Прасето умее да се наслаждава на добрата храна и хубавото вино) или по други най-различни развлечения.

Прасето в любовта

Прасето се радва на големи успехи сред противополож­ния пол и обикновено не се успокоява, преди хубаво да се е наживяло. Но задоми ли се веднъж, се превръща в мно­го верен и грижовен партньор, особено подходящ за онези, родени под знака на Козата, Заека, Кучето, Тигъра, а също така и за друго Прасе. Благодарение на приятния си и лек характер той може да установи добри отношения и с всички останали знаци от китайския Зодиак, с изключение единствено на Змията. Змията обикновено е лукава, потайна и много предпазлива, което никак не допада на откритата и честна природа на Прасето.

Прасето в работата

В ежедневното си Прасето е много трудолюбиво и много  съвестно в работата си, но преди всичко е ценено и уважавано заради своята честност и неподкупност. На младини със сигурност ще си опита късмета в повече от една и доста  различни професии, но обикновено ще се чувства добре там, където може да бъде от полза за другите. Всеотдайно се раздава за общото благо и затова го обичат както колегите, така и работодателите му.

Прасето у дома

Прасето обича лукса и затова къщата му обикновено е обзаведена е всички възможни удобства и най-новите домакински уреди. Предпочита да живее извън града и да има голяма градина, защото е запален и опитен градинар.

Прасето като родител

Прасето е наивен родител, който е готов да повярва на всяка дума на детето си, защото го приема като своя малък ангел. За Прасетата децата са изключително важни, глезят ги и ги обичат, стараят се нищо да не им липсва, но по-късно може само да паднат в своята клопка, защото не знаят как да възпитават децата си правилно. Често децата на Прасетата са умели манипулатори, които знаят, че всич­ко им е позволено благодарение на благоразположените си родители.

Къде се реализират

Много Прасета предпочитат професии, в които познанията, уменията и способностите им ще могат да бъдат от полза за другите. Някои стават импресарски агенти или пък сами изграждат блестяща кариера, особено след някакво разочарование на млади години. Други предпочитат литературата, изкуствата, творчеството. Нямат проблем дълго време да извършват монотонна работа, стига да виждат смисъл в нея и да знаят, че тя ще допринесе за някакъв прогрес. Като цяло, предпочитат да са независими, без значение с какво се занимават. Аналитичният им ум винаги подлага на щателна преценка всяко нещо, с което се захванат. Стремят се към съвършенство, но винаги са готови на някоя „свинщина“. Обичат да забавляват приятелите си и да им угаждат, може би затова много хора, родени в годината на Прасето, се ориентират към шоубизнеса, изпълнителските изкуства или печелят слава в най-различни други сфери на живота.

Жената Прасе

Жената Прасе е изцяло отдадена на децата и съпруга си. Грижи се нищо да не им липсва и тези грижи сами по себе си и доставят удоволствие. Домът й е или много чист и подреден, или точно обратното — ужасно разхвърлян. Странно, но при жените Прасета няма средно положение – те или обичат домакинската работа, или я ненавиждат. Жената Прасе обаче притежава големи способности като организатор и това нейно качество, в комбинация с открития й и прям характер й помага да осъществи всички цели, които си поставя. Освен всичко друго умее да се облича с вкус. Жените от този знак обичат да правят подаръци, живи по характер са, наглед много отстъпчиви, но под привидно кроткия си вид те крият силна воля и дори властолюбие. Съзнателни и трудолюбиви във всяка професия, но особена дарба имат за литература. Имат приятели, за които са готови на големи жертви, но твърде често ще се разочароват от тях.

Мъжът Прасе

Тук се натъкваме на мъж, който невинаги успява да постигне вътрешен мир. Той е много грижовен и няма да ви подведе в нито една ситуация, но помни много и макар че обикновено запомня само хубавото, понякога му е трудно да премахне лошите спомени.

Мъжът Прасе обича да прекарва време у дома със семейството си. Обича да бъде социален, но и от време на време да вземе заслужената си почивка и да се усамоти някъде в градината си.

Ако е решил да направи нещо, едва ли ще се намерят обстоятелства, които да му попречат. В повечето случаи, ако се опитвате да му противостоите, няма да има особен смисъл.

Оттук следва, че може да бъде и доста ревнив – това е едно от най-непривлекателните му качества. Може би да има склонност да се вманиачава, но иначе е способен на много дълбока любов. Може дори да бъде поетичен. Също така го интересуват загадъчното и местата, свързани с вода. Любимото му място за почивка сигурно е някой неразработен морски курорт, на който можеш да срещнеш много хора, но без да е презастроено или претъпкано.

В повечето случаи мъжът Прасе е добър и верен партньор, но едва след като спечелите пълното му доверие, а това е една много трудна и почти невъзможна задача.

Отношения с другите знаци

Плъх (Мишка)

Прасето се разбира добре с Плъха и техните отношения са често отлични и дори хармонични. Изобретателността и на двамата ги прави прекрасен екип, който е способен да се справи с много и различни задачи.

В любовта централно място за тях ще заема първо партньорът, а след като създадат семейство – и то. Това ги прави едно много балансирано домакинство, което ще успее да съхрани пламъка на страстта, но и да направи подходящо гнездо и да отгледа добри деца.

С Вол (Бик)

Характерите на Прасето и Вола се допълват, ето затова и отношенията между тях са повече от добри. И двата знака имат завидна доза амбициозност и могат да стигнат до безскрупулни действия, за да постигнат целите си. Идеален екип за сериозни задачи. В любовен план също са добро съвпадение, защото се уравновесяват и могат да постигнат хармония в отношенията. Прекрасно семейство.

С Тигър (Барс)

Тези два знака се допълват, защото споделят много общи виждания, интереси и увлечения. На работа са добър екип, защото имат сходни подходи, проявяват солидно количество агресия и амбиция. Връзката им е гарантирано прекрасна, защото и двамата търсят едно и също от взаимоотношенията с партньора.

Със Заек (Котка)

Прасето харесва забавния и общителен Заек – качества, които се допълват от авантюристичния и искрен дух на Прасето.  На работа се допълват в уменията си и се сработват добре. В любовта първоначално връзката им е страстна, а след това има голям потенциал отношенията им да прераснат в споделени доверие и обич.

С Дракон

Прасето и Драконът си пасват добре, защото и за двата знака са присъщи целеустременост и безспирна енергия за постигане на целите и проспериране. На работа могат успешно да се нарекат най-дипломатичния екип, защото Прасето ще се възползва от агресивните подходи на Дракона, но ще проявява доста повече дипломатичност, общувайки с останалите. В любовта отначало може и да изпаднат в дребни пререкания, но като цяло, връзката им е добра и интересна и за двата знака.

Със Змия (Змей)

Двата знака не се разбират добре, защото Прасето предпочита отворената комуникация, а затворената и мнителна Змия може да му се стори ненадеждна или измамна. На работа Змията може да се стори мудна и непрактична на Прасето. Това несъмнено води до конфликти и ще забави екипа в изпълнение на задачите му. В любовен план връзката им има възможност да започне добре и всичко да е наред, докато партньорите не покажат характерите си един пред друг. Тогава и двамата ще осъзнаят, че е по-добре да се разделят. Несполучлива двойка.

С Кон

Прасето и Конят имат доста сходни интереси, общителни са и си допадат. На работа са енергични и влагат всички ресурси и знания, с които разполагат, за да успеят. Сработват се добре и могат да постигнат много успехи. В любовта може и да имат затруднения в началото, но страстта и привличането между тези два знака са прекадено силни и в крайна сметка ще устоят на първоначалните сътресения в отношенията помежду си.

С Коза (Овца)

Тези два знака се разбират отлично, защото характерите им си съвпадат до такава степен, че може да разпознаят един в друг сродната си душа. На работа успяват да се справят прекрасно в изпълнението на задачите си и всеки да изпъкне, без да засенчва другия. В любовен план са много добро, дори невероятно съвпадение. Създават прекрасни и любящи семейства, които живеят дълги и щастливи години заедно.

С Маймуна

Прасето и Маймуната имат авантюристични характери и притежават приключенски дух, което ги прави страхотно съвпадение за дългогодишно приятелство. На работа между тях веднага се усеща химия, като успяват да се допълнят с различните си компетенции, но и да създадат приятна и приятелска атмосфера с всички останали колеги. В любовта също са много добро съвпадение, като ще изградят помежду си не само страст, но и приятелска връзка, като това ще направи връзката им сериозна и стабилна. Подходяща двойка за брак.

С Петел (Феникс)

Прасето и Петелът не се разбират добре, защото имат твърде различни характери и виждания за живота. На работа се разминават в похватите си и често може да стигнат до конфликти. Изключително неефективен екип. В любовен план отношенията им също са обречени на провал, независимо от това колко много се опитват да ги променят. Несполучливо и невъзможно съвпадение.

С Куче

Прасето и Кучето са добро съвпадение, защото имат обши интереси и характери. И двата знака имат огромна енергия и желание да издигат в кариерата, което си личи и в дейността им като екип – ще си помагат и ще се подкрепят, за да постигат целите си. В любовта са грижливи един към друг и могат да си осигурят обстановка, в която да изградят прекрасни отношения, връзка, брак и семейство.

С друго Прасе

Хората, родени под този знак се разбират прекрасно помежду си, защото споделят еднакви интереси и характери. На работа са енергични, много дипломатични и трудолюбиви. Това е гаранция за успешен и сплотен екип. В любовен план също са много добро съвпадение, защото ще споделят много общи теми за разговор и никога няма да им е скучно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара