„Любов и черен пипер” е най-новият сборник с разкази на Димитър Шумналиев, издаден от Книгоиздтелска къща „Труд“. Това са нови разкази на писателя от пътешествия из света. Шумналиев пише своите сладко-кисело-екзотични истории, развиващи се по цял свят, търсейки отговори на различни въпроси. Възможно ли е любовта да е по-дива и по-трагична някъде другаде по света? Или отмъщенията са еднакви и прокобни, защото страстите, колкото и да не искаме, все пак имат памет. Впрочем, всяка любов не е ли памет?

 „Индиговата богиня” на писателя е един от любимите образи, който грабва още с първия разказ. А историите в сборника ще ви отведат в Париж, Русия, Латинска Америка…  Във всеки разказ ще става дума за любов.

Димитър Шумналиев и издателство „Труд” не си партнират за пръв път. За сборника „Влюбени разкази”, издаден през 2004 г., авторът е удостоен с авторитетната международна награда „Балканика”. А новият сборник с „разкази от пътешествия на сърцето” не отстъпва по нищо. Стафиди”, „Каркаде”, „Супа от рози”, „Портокали”, „Черен пипер”, „Листо от бреза” – това са заглавия на малка част от историите, от които колкото повече ви люти на небцето, толкова повече искате от тях.

„Любов и черен пипер” съдържа 32 разказа и излиза на книжиния пазар броени дни преди Деня на влюбените.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара