Всеки воаяж с круизната компания Oceania е покана да преоткриете своите страсти и да напишете истинската история на живота си. Да изживеете пълнокръвно далечните места, за които винаги сте мечтали. Да погледнете на света по нов начин – откъм океана, да изследвате непознати и вълшебни кътчета от земното кълбо. И също така, да се потопите в сърцето на кулинарните и културни традиции на дестинацията, към която сте се отправили по вода. Благодарение на прочутия шеф-готвач Жак Папен и неговия всеотдаен екип в кухните на борда на корабите на Oceania Cruises.

Корабът Riviera: проектиран да бъде специалeн по много начини

Кухнята на Oceania e известна като най-добрата в морето. Това твърдение не е никак преувеличено, като се има предвид, че легендарният френски майстор готвач Жак Пепен е изпълнителен кулинарен директор на Oceania Cruises. Преди да акостира в круизната компания Oceania като един от основателите й, Папен е бил главен готвач на президента на Франция Шарл де Гол, ръководил е ресторантите на верига хотели в САЩ (след като отказва на президента Джон Кенеди предложение за работа в Белия дом), прочут е още по целия свят като телевизионна звезда и автор на 18 книги, сред които „Le Technique”, смятана и до днес за основно помагало по френска кухня.

Именно Папен вдъхновява готвачите на борда на Oceania Cruises да извършват своите гастрономични подвизи и да практикуват истинска кулинарна магия. Наред с това Oceania е една от най-реномираните компании, предлагащи круизни пътувания със сравнително малки луксозни кораби за по-ограничен брой пасажери. Те са точно това, което съвременният пътешественик търси – персонализиран продукт отвъд границите на стандартния лукс.

Корабът Riviera е един от най-новите в портфолиото на Oceania Cruises. Централното му стълбище в стил Art Nouveau е украсено с кристални орнаменти от прочутия ювелир-майстор на стъклото Rene Lalique. Апартаментите на борда са обзаведени с мебели от Ralph Lauren и са оборудвани с изящни дизайнерски аксесоари.

Art de Vivre

Проектиран в духа на епикурейството, Riviera предлага на своите гости множество заведения за хранене, от които шест са свободно достъпни без доплащане. Забележителното е, че разполага с Кулинарен център – единственото практическо училище за готвене по море, което предлага разнообразни класове по готварство, водени от шеф-готвачи.

Корабът разполага и с Галерия на артистите, където талантливи художници и фотографи излагат свои творби и изнасят лекции, свързани с визуалните изкуства. Частните пространства в целия кораб излъчват атмосфера на уют и уединение. Просторните каюти представляват истинско дизайнерско откровение, а баните са обмислени до най-малкия детайл – все в името на удобството и лукса.

Внушителната трапезария на Riviera е от типа open-seating, което ви позволява да вечеряте когато пожелаете и с когото пожелаете. Там човек може да се наслади на автентични италиански ястия от Тоскана, на дръзки азиатски вкусове и аромати, на най-доброто от френската кухня, на веган гурме ястия, на направени по поръчка американски сладкиши… И да „полее“ всичко това с внимателно селектирани вина.

Стимулиращо е разнообразието от забавления на борда на Riviera, които се редуват: лекция на гост-историк, географ или биолог; музикално представление с класически струнен квартет, динамичен вокалист или виртуозен пианист. В късните часове на нощта може да изпитате късмета си в шикозното казино в стил Монте Карло или да послушате джаз в бар Martinis.

Afternoon Tea

Следобедният чай заема централно място сред развлеченията на кораба. Всеки ден в 16 ч. Oceania кани пътниците на елегантен ритуал, който датира чак от 19-ти век. Английският следобеден чай продължава да е традиция по света, а часовете за чай на борда неустоимо привличат гостите. Докато струнният квартет свири тихо, персоналът „плува“ безшумно из чайната, сервирайки прясно приготвени сандвичи и изкусителни десерти. Перфектната селекция от традиционни и билкови чайове е ключовият елемент от този ежедневен следобеден празник.

Необичайно за круизен кораб, но не и за Oceania – безплатен WiFi има навсякъде на кораба, включително в каютите.

Room Service

След дългия ден, прекаран в екскурзии на сушата или в разнообразни занимания на борда на кораба, много е вероятно да се нуждаете е спокойствие и почивка. Това е моментът, в който да поръчате да ви доставят вечерята на балкона, откъдето ще наблюдавате великолепието на залеза. Ако пък предпочитате да се радвате в усамотение на първите лъчи на слънцето, поръчайте си закуската направо в каютата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара