Дванадесет барабанисти излизат на сцената. Започват да удрят барабаните. Барабанят по големия тайко-барабан, изработен от 500-годишно дърво. Това е техният талисман, това е свещеният барабан на Ямато. Те движат телата си, в стремеж да докоснат барабана с душите си, като създават мощна енергийна вълна. Представленията им са толкова интензивни, че карат сърцата на зрителите да туптят по-силно, а телата им да подскачат от радост. Публиката на техните концерти е непреодолимо завладяна от ритъма на барабаните, а телата им се издигат в синхрон с мощните звуци.

Тази група, идваща от красивата префектура Нара в Япония, винаги ни очарова с оригинален и иновативен подход към традиционните японски музикални ударни инструменти „уадайко“. Ямато са олицетворение на японския дух, Ямато са разтърсващ звук, който ще ви накара да усетите нови и вълнуващи емоции.

През ноември японското чудо Ямато ще завладее публиката в три български града – във Варна на 13 ноември, Пловдив на 15 ноември и София на 18 ноември.

Групата на японските барабанисти Ямато е създадена през 1993 г., когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в областта Нара с оригиналната композиция на създателя на състава Маса Огава „Hyu-ga (Изгрев)“. Оттогава са изминали 25 години. Досега японските барабанисти Ямато са свирили в 54 държави по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона зрители. Техните изпълнения винаги са се радвали на отлични отзиви от публика и критика; през годините славата им се разпространява лавинообразно на длъж и шир, а британските медии нарекоха техния звук „Музиката на тялото“.

Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската култура, но през по-голямата част от времето – между 6 и 10 месеца всяка година – изнасят експлозивните си представления по целия свят. Ямато се гордеят, че са групата с най-голям брой международни представления сред всички японски изпълнители.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара