Овен

Строга, силна и непристъпна като средновековна крепост. Именно тя вълнува въображението на Овена и кара неговото мъжко начало да се готви за дълги, изнурителни пристъпи.

Краткотрайните атаки само отслабват самооценката на Овена и негова увереност в себе си. Понякога при него се появява надежда, че ето, ето – крепостта ще падне. Това се случва когато жената Козирог го дарява с поглед, от който сърцето на всеки мъж започва да бие по-бързо.

Спокойствието и външната липса на страст при жената Козирог изваждат подвижния и енергичен Овен от състоянието му на вцепененост. Но външната твърдост на тази жена крие под себе си съвсем други чувства. На тази жена й харесва дръзкият и страстен кавалер. Но уви, на мъжът Овен често не му достига търпение и той тръгва да покорява нови върхове, а бившата му любима, разстроена очаква, че той все пак може да се върне. А ако Овенът, на връщане по обратния път (след успешен поход), направи опит да завземе „Бастилията“, то ще бъде само колкото да провери своите сили. Ако жената продължава да води тази същата игра, то Овенът ще отстъпи завинаги. А именно така и се случва по-често. Но понякога жената Козирог разбира, че на такава мощна крепост й е нужен огън и тя започва да дава аванси. Дверите на крепостта пропуска Овена и се затварят зад него завинаги, отделяйки го от света.

ДНЕВНИ ХОРОСКОПИ 

Телец

Това не е просто брак, това е като строго организиран град, малък, с тесни улички, с ясно установени правила. Отношенията са със строга йерархия и ред, който не се нарушава с години и всички жители на града са доволни от това положение на нещата.

Инициаторът на този роман преди всичко се явява жената Козирог. Тя не бърза да хване Телеца в своите мрежи, интуитивно усеща неговата инертност, тази жена е в състояние да разработи цяла стратегия за техните отношения. Тези два знака са от една природа, тях ги обединява потребността от стабилност. От начало, жената Козирог ще изложи на своя възлюбен добри аргументи за необходимостта им от партньорство, след това ще добави и материалната база и само след това, тя ще каже колко го обича. Впрочем, за своите чувства тя може и изобщо нищо да не каже, ако не я попитат, защото тази тема е „ахилесова пета“ за Козирога. Външната хладина и непристъпност на жената – това е броня срещу строгото общество, което може да се надсмее над нейната нежност и ранимост.

А какво да кажем за Телеца? Мъжът Телец е замаян от вътрешната сила и издръжливостта на Козирога, той започва да гледа на техният брак от позицията за продължаване на рода със здраво потомство. Жената Козирог, както никоя друга, подхожда за тази роля. На него му харесва редът, който тя внася в живота му и след непродължителен период на ухажване, тази двойка започва дълъг и щастлив семеен живот.

Близнаци

Тази двойка можем да характеризираме лесно чрез Буратино и Малвина от известна детска приказка.

Той е наивен, от всичко се интересува, открит и безотговорен, върви през живота весело и безгрижно докато не срещне по пътя жената Козирог.

Вечният подрастващ мъж Близнаци винаги изглежда по-млад от годините си, често е стегнат, спортен и сексапилен, той привлича строгата жена Козирог. На Малвина й харесва загрижеността и опеката на момчето, и това, че го командва. Неговата откритост и общителност й помагат да реализира своите организаторски и ръководни способности. Макар, че непредсказуемия характер кара жената Козирог понякога да влиза в път без изход. Например, тя не знае какво да прави с неговите постоянни изневери, защото причината за тях е не защото не я обича, а от просто човешко любопитство. Близнаци обясняват с наивен поглед, че поредният роман – това е опит по-отблизо да опознае женската природа на безсъзнателното и на съпругата се налага да му вярва, защото той се втурва към нея, прегръща я и изразява дълбокото си разкаяние.

Жената Козирог привлича Близнаци със своята величественост и недостижимост, тя става фикс идея за любопитният мъж опитващ се да опознае света от собствения си опит. На такъв мъж не му е нужна топлота в отношенията и затова студенината на Козирога не го отблъсква.

Рак

На тях им е трудно да намерят общ език.

Жената Козирог е като политически лидер, водач, председател, участва в съвета на директорите на голяма компания, тя е всичко в социума, всичко за хората, преизпълнена от чувство за обществен дълг.

А Рак – той може да дойде няколко пъти за подкрепа на кандидатурата й при някакъв избор, може да спонсорира нейното чудачество и всички скучни, безкрайни ходения, митинги, пътувания по страната. Този брак може да бъде доста раним, преди жената да реши член на коя партия иска да бъде, а той още не е видял в тази стройна, силна духовно жена бъдещия принципен директор, например. Той е запленен в самото начало на семейния им живот от нейният ентусиазъм и уважава нейната принципност. На Рака му харесва нейният справедлив характер и възможности (например, тя може да достави билети за някакво събиране, което организират градските власти). Ако по някакви случайни причини жената Козирог не се застоява дълго в къщи, то тя измъчва Рака със своите претенции и поръчки. Още от младини Ракът е симпатичен на жената като символ на домашен уют, топлота и внимание, от които тя е лишена, Това е близък, към който човек прибягва, когато е уморен и иска възстанови силите си.

Лъв

Тези хора са несъвместими, макар и не винаги веднага разбират това и известно време могат да живеят в брак.

При Лъва има лични амбиции, а при Козирога – политически или социални. Когато те се обединят заедно, на тях им става тясно един с друг.

Егоизмът на Лъва се натъква на стената на крепостта на Козирога, която може да бъде преодоляна само със замъглен влюбен поглед. „ А до запознанството ми с нея всички мои техники на съблазняване на слабия пол работеха“ – така мисли озадачения Лъв. Жената Козирог не е свикнала да отстъпва от своите позиции в диалога, но ако тя е на чужда територия, то силното природно и агресивно начало ще се превърне в натиск върху събеседника. Лъвът не приветства натискът от когото и да било, а още по-малко от любимата жена и бързо напуска кораба. Мъжът Лъв изобщо е против проявата на насилие и манипулиране на други хора, което жената Козирог може спокойно да си позволи. Само ако усети заплаха за свободата си, Лъвът бързо и без скандали ще изостави своята поначало горещо обичана жена. А жената Козирог не може да разбере къде е допуснала грешка в своята военна семейна стратегия, предлагайки самата тя път за отстъпление на Лъва.

Дева

Добра, почти идеална двойка. Жената Козирог подкупва Девата със своята правдивост и твърдост на характера. При нея винаги има ред във външния й живот и мъжът Дева наивно си мисли, че този ред се отнася до всичко.

Но много скоро той открива, че тръгвайки на работа, жената Козирог устройва такъв безпорядък у дома, че бедната Дева започва да „си скубе косите“ оглеждайки картината оставена от жена му. В първите дни на брака, любящия мъж оправдава своята скъпа жена, че днес много е бързала, че утре всичко ще бъде по друг начин. Но уви, за жената Козирог е важна външната безупречност и ред, а семейството трябва да й помага и да не й къса нервите преди работа със своите въпроси за това, къде стои бельото, а къде трикотажа, например. Разбира се, понякога когато тя види душевното състояние на Девата, може да направи основно почистване на дома, но това е голяма рядкост в техния семеен живот. Мъжът Дева обича жена си за това, че тя цени в него деловите качества и винаги може аргументирано да уговори началника да му увеличи заплатата.

Везни

Тези двамата се явяват представители на различни ешелони на властта. Везни са съдебни изпълнители, спазващи буквата на закона, а Козирог – е самият закон, но в лицето на прокурора на града. В работата – взаимодействието на тези хора може да протече доста напрегнато. На мъжете винаги им е трудно да се подчиняват на жени. Жена началник се опиянява от своите пълномощия над мъже, но Везни със своя безукорен начин на спазване на правилата не реагира на садистичните атаки на Козирога по време на работа, опирайки се на принципа – началника винаги е прав. В семейството тази двойка може да не намери общ език, защото жената Козирог пренася деловата обстановка на общуване с домашните. Тя се стреми със своето поведение да покаже на мъжа, кой е стопанинът в дома, а за Везни самата идея за превъзходство на единия партньор е оскърбителна. Такъв съюз бързо се разпада поради амбициите на жената Козирог, Везни, с техният вечен стремеж към хармония, могат дълго да търпят триковете на жената, призовавайки я към здрав разум, а понякога към ред, ако тя вдигне ръка срещу него.

Скорпион

Мъжът Скорпион е стратег по своята природа, той обича да разработва различни начини на ухажване и изкушаване на слабия пол. Жената Козирог в този смисъл е много трудна задача, а затова и интересна.

Да я „купи“ с банални комплименти, ходене по ресторанти, бонбони и цветя е почти невъзможно и на това Скорпионът дори и не разчита. Той може дълго и настойчиво да изучава нейните пристрастия и слаби места, преди да започне на осъществява опити за покоряването й. Скорпионът знае, че обществото е родния дом и семейството на истинския Козирог, а това означава, че за да му обърне внимание, той трябва да стане част от това семейство, при не какъв да е, а много уважаван, иначе жената Козирог няма дори да го погледне. Като минимум трябва да бъде председател на студентския съвет в института. А ако сте над тази възраст, то работата се усложнява. Ще се наложи Скорпионът да бъде началник на нещо значимо или в краен случай да заема сериозен пост в районното.

Стрелец

Партиен лидер излиза да говори на заседание на партията. Не всички познават тази ситуация, но ако успеят да си я представят, ще разберат как именно изглежда съюзът между Козирог и Стрелец.

Мъжът Стрелец е типичният идеен вдъхновител, получава наставления от по-висшата инстанция в партията в лицето на жената Козирог. Само в това качество мъжът Стрелец е готов да търпи превъзходството на жената над себе си. Ако това са отношения началник – подчинен, то Стрелец ще обича дългите командировки, стига жената Козирог да не го притеснява с непрекъснатите си разпореждания. В семейството такива отношения за Стрелеца са неприемливи, той еднозначно е лидер и не се бои да тръгне към открит конфликт с Козирог, защитавайки своите интереси. Жената Козирог цени в мъжа си целенасочеността и верността му към своите убеждения. Ако Стрелец е убеден, че главната му цел е тя, неговата любима, то той ще й бъде верен. За нея, както и за Стрелец, бита не се явява необходима съставна част от семейния живот и затова техният брак може да бъде хармоничен и доста продължителен. Често тези деца раждат деца на по-късна възраст, те твърде много време прекарват в обществото и просто няма кога да заченат своите деца.

Козирог

Те не са интересни един на друг. Тези двамата могат да бъдат добри, надеждни приятели в живота, които никога няма да се предадат един друг.

Те могат рядко да се виждат, например – веднъж годишно, но затова пък срещите им винаги са продуктивни. Мъжът Козирог може да помогне на своята приятелка материално, ако е попаднала в трудно положение. А тя на свой ред ще се стреми да му се отблагодари като го запознае с важни хора по време на приятелските им срещи. Жената Козирог е твърде правилна и положителна за своя приятел по знак. Той се страхува дори да намекна на своята непристъпна приятелка за своите чувства, опасявайки се да не получи отказ и затова търси по-достъпни пътища за реализиране на своята сексуална енергия. Мъжът Козирог не показва своята емоционална природа, но това не е защото тя отсъства при него, а защото това е неговата „ахилесова пета“. Нито един знак не скрива своята слабост както Козирога. Жената Козирог, която сам Бог е подредил да бъде уязвима, за да има пред кого да се самоутвърждава мъжът, те никога няма да ви покажат своите сълзи.

Водолей

Те не са родени един за друг, макар че от тях стават добри приятели.

Мъжът Водолей могат да го устройват такива отношения и той е способен да ги смята да достатъчно интимни, но жената Козирог в този съюз няма да издържи дълго.

На нея не й трябва „жерав в небето“, нея напълно я устройва един синигер, с по-големи размери. Водолеят, с неговата романтика е твърде далече от реалния живот, Козирогът не вижда в него опора. Жената Козирог добре усеща земята под краката си и ако изведнъж тази земя се изгуби, то на виновникът за земетресението тя няма да благодари, а бързо ще се раздели с него. Ще поиска материално обезвъзмездяване за ущърба, получен в резултат на крушението на нейните илюзии. Тя е твърде материална за Водолей.

Козирог ще се дразни от неговите приятели, борци за справедливост. Между тези два знака пропастта е много голяма. Това е като границата между старото и новото, между либералите и консерваторите и те – Водолей и Козирог, като носители на тези архетипове, винаги ще бъдат в конфликт един с друг на много високо ниво, а ще се изразява това в дребни битови претенции.

Риби

Жената Козирог притежава всички недостигащи и необходими черти на характера на Риби. Тя е волева, целеустремена, издръжлива, като добър коняк жена. Мъжът Риби „пие“ от нея на малки глътки, леко намокряйки устните и правейки прекъсвания между глътките, за да усети вкуса.

Тези отношения могат да продължат години, ако Козирог не поеме инициативата в свои ръце. Риби ще изчакват до последно, боейки се да не получи отказ. Жената Козирог винаги знае какво иска и ако тя планира за себе си брак с мъжа Риби, то това задължително ще се случи и то тогава, когато тя поиска. Жената Козирог дори след развода ще контролира своя, както й се струва, неприспособен за реалния живот мъж. Мъжът Риби поначало преценява този контрол като проява на грижа и й позволява да го ръководи. Когато той се усети, обикновено е вече късно.

Още статии и хороскопи от Мая Павлова – на личния й сайт. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара