Май – от Мая, богинята на пролетта и майка на Хермес (Меркурий), владетел на Близнаци, които започват през май.
Но този месец е благословен и от други двама богове – Марс и Венера. От 30 април до 23 май Венера удостоява своя знак с присъствието си за първи път от 18 месеца. Това може да ви помогне с финансите, самооценката, да се чувствате красиви и артистични и далеч по-земни. Това е чудесно време да се отдадете на петте си сетива и да се потопите в артистичните си таланти.

Както може би знаете, Марс, тайният любовник на Венера (предполагам, че не е чак толкова таен, щом говорим за това), също се завръща в своя дом (Овен) след двегодишен поход из зодиакалната империя. Той ще направи това точно на 1 май и ще остане в Овен до 8 юни. Това може да донесе нови начала (през май няма значими ретроспекции), турболентен ентусиазъм и призив за действие, както и способност да насочвате силата си по-конструктивно. С други думи, май може да донесе голям баланс и поток между вашия анимус (Марс) и анима (Венера).

Искам да отбележа някои дати. За пътуването на Венера обърнете специално внимание на 7 и 8 май, тъй като Луната ще се присъедини към клъстера Телец, в който се намират Уран (в Телец веднъж на 84 години), Юпитер (веднъж на 12 години), Слънцето (веднъж годишно) и Венера (веднъж на 18 месеца). Това означава, че 50 % от небесните тела ще се намират в неподвижния земен знак Телец, който е знакът на Израел и Палестина.

На 17 и 18 май може да има драматични колебания на фондовите пазари и в търговията с криптовалути, тъй като Венера и Уран се съединяват. Това може да доведе и до странна среща или до известен хаос в отношенията. Въпреки това на последния етап от Венера в Телец тя се съединява с Юпитер, което е нещо прекрасно. Двете най-благосклонни планети се събират на 21-23 май, организирайки бал, достоен за кралска особа, и вие сте поканени!

С Мар трябва да действаме внимателно. Той ще ви дари с легиони, които могат да свършат нещо за вас, но вие трябва да му възложите мисия. В противен случай той ще ви изгори или ще предизвика инциденти и конфликти. Наблюдавайте от 17 до 19 май, когато Богът на войната се съединява с Дракона (Северния възел); най-добрият образ би бил „Муад’Диб, яздещ червей“. Това е чудесен ден за срещи с братя и сестри по оръжие от минали животи и за създаване на нови приятелства, свързване с нови групи и привличане на полезни сътрудничества. От 27 до 31 май Марс се съединява с Хирон, своя учител и лечител. Стари рани могат да изплуват на повърхността и да бъдат излекувани.

Важни дати през май

1 май ( Венера в квадрат с Плутон): Месецът започва със смущаващ аспект между богинята на любовта и бога на подземния свят, който може да доведе до раздяла, клевети, злословие и клюки. Бъдете внимателни за мании, притежание и ревност. Време да преразгледате страстите си.

2 – 4 май (Марс секстил Плутон): Този аспект ви помага да отгърнете нова страница, тъй като двамата управители на Скорпион – Марс и Плутон, са в добра позиция. Страстта ви се засилва и имате чувството, че можете да покорите света. Във въздуха витае магия, всичко е възможно.

6 – 7 май (Слънце секстил Сатурн): И двете бащински фигури на зодията са в добра позиция да ви помогнат. Възможно е да получите добра обратна връзка или комплименти от шеф, началник или бащина фигура.

8 май (Новолуние в Телец): Луната е в екзалтация в Телец, което я прави един от най-добрите моменти да започнете нещо ново във връзка с финансите, изкуството, дизайна, природата, тялото си или може би да се върнете към талант или умение, което сте пренебрегнали. Тъй като Уран и Юпитер подкрепят Новолунието, то има допълнителна благословия, както и елемент на изненада. Чудесно за технологиите и иновациите.

12 – 13 май (Слънце съвпад Уран): Подгответе се за неочаквани събития, внезапни промени, силна нужда от свобода и експериментиране с нови начини на изразяване. Вие търсите своята индивидуалност. За да сърфирате по-добре в този транзит, не се страхувайте да бъдете оригинални и скандално иновативни.

13 – 14 май (Венера секстил Сатурн): Среща с някой по-възрастен или по-зрял от вас може да ви помогне да отворите врати или дори да отворите сърцето си. Добре е за дългосрочни възможности за печелене на пари.

15 май (Меркурий навлиза в Телец до 3 юни): През този период има тенденция да се тревожите и да се суетите за неща, които не можете да контролирате. Въпреки това Меркурий може да ви помогне да получите прозрение и яснота по финансови въпроси. Добро време за продажба на произведения на изкуството или за придаване на артистичност на комуникацията и бизнеса ви. Разчитането на здравия разум ще бъде най-добрият пътеводител.

17 – 19 май (Слънце в съвпад с Юпитер): Това са златни дни на експанзия, късмет и врати, които се отварят. Подходящо време за пътуване, обучение, преподаване и контакти с чужденци. Истината се разкрива и на повърхността изплува силно чувство за оптимизъм и приключения. Като цяло късметлийски ден.

18 май (Венера съвпад Уран): Срещи със странни, уникални, оригинални и причудливи хора. Финансите може да са нестабилни, но не непременно лоши. Добри инвестиции в стартъпи, електронна търговия, изкуствен интелект или всичко дигитално и футуристично. Партньорът ви може да се държи нестандартно.

18 май (Марс съвпад Северен възел): Съдбата и лидерството се срещат. Възможно е да има призив за действие, особено във връзка с финансите, тялото и изкуството. Чувствате се мотивирани и страстни и сте способни да преодолеете трудни препятствия. Най-доброто време да се срещнете с братя и сестри по оръжие от този живот и от миналото. Действие е ключовата дума за следващите няколко дни.

19 – 21 май (Слънцето е в съвпад с Юпитер, а Юпитер – в секстил с Нептун): Засилена интуиция и съпричастност. Чудесно време да общувате със сънищата си, подсъзнанието и да доловите проблясъци от предишни животи. Чудесно време за среща, създаване на изкуство, композиране на музика и писане на поезия. Това наистина са чудесно благословени дни. Юпитер продължава секстила си с Нептун до края на месеца. Вървете в екип мистици!

20 май (Слънцето навлиза в Близнаци до 20 юни): През следващите 30 дни всички ние сме Близнаци. Това е месецът, в който да измислите своето послание и начина, по който планирате да го предадете, както и да определите целевата си аудитория. Подходящо време за писане, концептуализиране и създаване на нови бизнеси, както и за фокусиране върху маркетинга, продажбите и PR.

22 – 23 май (Слънце тригон Плутон): Силата се насочва по конструктивен начин. Чудесен ден за инвестиции, наследяване, работа с чужди таланти и пари.

23 май (Пълнолуние в Стрелец): Нещо в живота ви върви към своя край. Възможно е да има известно напрежение между истината и лъжата, да искате да защитите някого или нещо и същевременно да искате да запазите автентичността си. Тъй като Юпитер и Венера благославят луната, това е време да обгрижвате и подкрепяте партньора си. Внимавайте за конфликти между семейството и партньора ви. Плутон обаче благославя тази лунация, носейки голяма доза страст и трансформация. Чрез сънищата може да получите яснота и прозрения относно взаимоотношенията и семейството си.

23 май (Венера навлиза в Близнаци до 17 юни): Чудесно време за оздравяване на отношенията с роднини, както и със съседи и съседки. Благоприятно време за бизнес и реклама. Може да се чувствате по-общителни и да искате да прекарвате време с приятели.

25 май (Венера в тригон с Плутон): Чудесно време за дълбока терапия за двойки, дори ако сте самотни. В живота ви навлизат мощни връзки. Чудесно за възстановяване на връзката с таланти и умения от предишни животи, както и от детството ви в този живот.

26 май (Юпитер в Близнаци до 7 юни 2025 г.): Пътуване, учене, писане и блестящи идеи – това са даровете на този транзит. Юпитер обаче е в изгнание, което означава, че неговата благосклонност е ограничена. Това е добро време да подобрите и развиете комуникативните си умения. Благоприятна година за изучаване на нов език, както и за откриване на бизнес в чужбина.

30 – 31 май (Юпитер тригон Плутон): Благословиите на Плутон продължават. Този аспект е чудесен за преподаване, разследване, свързване с интензивна страст, терапия и лечение. Учителят може да предложи урок за прераждане и дълбока трансформация.

31 май (Меркурий в съвпад с Уран): Аспект на блясък. Записвайте всичките си идеи, може да не сте в състояние да ги проявите сега, но по-късно бихте могли. Този аспект благоприятства технологиите, науката и иновациите.

Източник Cosmic Navigator

Facebook Twitter Google+

0 Коментара