Антонио Иванов е победителят в състезанието Bocuse d’Or Bulgaria. Неговият отбор, съставен още от помощник Симеон Николов и треньор Юлия Панджерова, ще представят България на европейските финали на надпреварата в Будапеща през 2016 година.

02_pobeditel_1

Пред повече от 200 ентусиазирани зрители в павилиона на кулинарните оскари Антонио Иванов получи своята награда от Вероника Пунчева, управляващ директор на МЕТРО България. „Ние в МЕТРО вярваме, че българският кулинарен талант трябва да получи световно признание“, каза тя. МЕТРО България се ангажира с подготовката на състезателите за следващия етап и осигурява пътуването до Будапеща на 10 и 11 май 2016 г.

05_pobeditel_Kalkan

Шампионът спечели адмирациите на 8-членното жури на Bocuse d’Or Bulgaria, водено от Андрей Стоилов, главен готвач на хотел „Маринела“,  със своите две ястия – „Пиле с пълнеж от спанак, полента с два вкуса с чипс от прошуто и тапиока, дюксел от диви гъби с парфюм от гъши дроб и сос мадейра“ и „Калкан с равиола от оризово тесто с пълнеж от рак, конфитиран картоф със сметанов мус и черен хайвер, велоте от стриди и печено цвекло със супа от краставици и маринован синап“.

01_nagrajdavane

На 11 и 12 ноември петима млади готвачи и техните отбори, съставени от треньор и помощник, се изправиха един срещу друг в българските финали на „кулинарните оскари“ Bocuse d’Or. По регламент всеки отбор трябваше да приготви в рамките на 5:35 часа, по едно ястие с месо и с риба – пиле Label rouge, отгледано на открито пространство и хранено с естествена храна и калкан. Към всяко ястие състезателите трябваше да приготвят по три гарнитури и сос. Кулинарното състезание се проведе по време на изложението за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване SIHRE в Интер Експо център, София.

Над 60 държави от цял свят се включват в борбата за едно от 24-те места на големия финал в Лион, Франция през януари 2017 г.

Специален гост на състезанието бе топ готвачът Патрик Ярош, организатор на Bocuse d’Or Германия, отличен със звезда от гид Michelin, автор на много готварски книги. Според Ярош, за да успееш в състезание като Bocuse d’Or, трябват ентусиазъм, постоянство и креативност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара