И аз преценявам хората по външни белези, и на мен ми се е случвало по дрехите да посрещам, по ума да изпращам. Но и умът е подвеждащ. Независимо от цялото ми старание по въпроса с приемането на другите, не си давам много зор да прониквам в душата. Общувам си с егото на хората, най-често чрез моето собствено. А природата на егото е такава – да се възгордява, да търси своето, да безобразничи, да държи сметка на другите, да си мята сакото на стола, така че да се види марковият етикет. Да симулира, ако се налага, притежаването на артефактите на благоденствието, за създаде имиджа, че е истински ценено.

Много ме забавляват напоследък разни хора, които по модерните заведения се правят, че са шмъркали – бършат си нослетата, сакън някой да не помисли, че жизненият им стандарт е паднал дотолкова, че вече не могат да си позволят една читава доза кокаин. Но, слава богу, артефактите не заместват символите.

За яснота уточнявам, че в случая употребявам думата „артефакт” за всички съвременни джаджи, лейбъли (маркови етикети) и начин на живот, за чието налагане и аз, като редактор в lifestyle списания, съм дала своя принос. И по тази причина е естествено те да ми влияят. От известно време се въздържам да обяснявам, че е далеч по-добре да имаш маркова дреха или обувки от най-фина и качествена материя и добра изработка, която ще ползваш години, отколкото да купуваш парцали на килограм. Въздържам се и да обяснявам, че евтините храни не са храна, а отрова, и да имаш отношение към гурме културата е отношение към себе си и собствените ти сетива. Защото всичко това дразни хората, които са преценили за себе си, че не могат да си го позволят. Не им казвам, че осъзнатият стремеж към лукс всъщност е стремеж към простота от по-висш порядък. Но си го мисля, и, факт, преценявам ги и по това дали избират този път за себе си. И все пак, това също са

„артефакти” на съвремието

Символите са нещо друго – те са основните качества, които като човечество винаги сме давали на своите богове. Във всички древни митологии, както и при индийските богове, е имало и има богове и богини на съзиданието, на разрушението, на красотата, на любовта, на победата, на радостта, на сексуалната енергия, на майчинството, на състраданието, на трансформацията. Това са и така наречените „архетипи”. Дори и светците в християнството имат своите „ресори” като символика. И в общи линии човек има правото на свободен избор дали животът му да бъде моделиран от символите на артефактите или от символите на архетипите.

Та, с две думи, човек и добре да живее, ако си е наумил, че ще търси истината за живота, вселената и всичко останало, рано или късно, установява връзка с духовните учители на човечеството и архангелите, и животът му не може да си остане същият. Нито погледът върху lifestyle-а. Не и по отношение на преценката на другите.

Случи се на една практика по общуване в Акашови записи в център „Гайа”, където отидох, за да развия онова, което чувствах, че притежавам – телепатия с по-висше от моето ниво на съзнание. След кратка медитация, чиято цел беше да установя контакт с Архангел Ханиел*, усетих напрежение в очите, присвивах ги известно време и когато най-накрая ги отворих, видях, че

всички хора наоколо блестяха

Като посипани с диамантен прашец, в който светлината се отразява. „Господи, колко сте красиви през очите на ангелите”, казах… и седях, и ги гледах с обожание, и плаках дълго, и плача всеки път, когато си спомня за тази неземна красота и „материя”, от която всъщност сме създадени… без никакво значение с какво сме облечени и какъв е социалният ни статус. Не, не изпитах вина, че в обичайното си състояние не виждам хората така. На това ниво на общуване никой не те съди за нищо, само ти дава алтернатива. Помага ти да видиш света и хората от друга гледна точка. Оттам насетне можеш да избираш. Отново. И този път осъзнато.

Дали да преценяваш другите чрез артефактите или според фините и изтънчени енергии, които разкриват блясъка на душата ни чрез сетивата за красота. И да разбереш, че това въобще не те застрашава. Всеки усеща облекчение и ти се усмихва, когато усети, че го виждаш красив. Ама, много красив наистина. Божествено някак…

*Архангел Ханиел помага за интуитивното разбиране и „отговаря” за възнасянето ни, докато сме си още тук, на Земята, в тяло. Помага ни да осъзнаем истинското си предназначение и същност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара