На 24 юни ще излязат първите две книжки от сензационната детска поредица „Дора Изследователката“. Дора Изследователката е една от най-прочутите актуални анимационни героини, любимка на милиони деца от 3 до 9-годишна възраст. Сериалът е най-гледаната детска поредица за последните години, с шест номинации и една награда Еми.

В България анимационното филмче за 7-годишната Дора и нейните приятели се излъчва от 3 години, в момента в ефира на TV7. Дора живее в имагинерен тропически свят с най-добрия си приятел – маймунката Ботичко. Във всеки епизод тя кани децата да се включат в поредното приключение. В края му Дора и приятелите й отбелязват успеха с ритуален танц на радостта – нейна запазена марка.

Малкото момиченце стана фаворит на детската публика по всички краища на света заради новаторския подход на концепцията. Книжките са леки, забавни и достъпни, поощряват детското въображение, същевременно информират и възпитават, следвайки ловък, ненатрапчив тон. Дора забавлява дечицата, докато ги учи как да се справят в различни ситуации, как да изследват заобикалящия ги свят и да решават минипроблеми всеки ден. Тя насърчава околните да изграждат доверие помежду си, да помагат на приятелите си, да бъдат сплотени в сблъсъка с трудности. Освен това тя ги провокира да решават математически задачи, да се занимават с музика, да правят упражнения. Във всички свои начинания Дора Маркес е съпроводена от говореща лилава раничка, както и от човекоподобната маймунка Ботичко. Последната е кръстена на своите симпатични червени ботушки.

Издателство „Колибри” ще издава по две книжки от поредицата всеки месец.

0 Коментара