Пълен ремонт на онкохематологично отделение към Детска клиника на УМБАЛ “Свети Георги” ще направи “Рефан”-България, обяви собственикът на фирмата Ангел Попов. Ремонтът ще започне първо с двете стаи, в които лежат деца след химиотерапия и двете манипулационни.

Освен че ще бъдат напълно обновени, помещенията ще бъдат и снабдени с най-съвременното оборудване и апаратура. Това ще струва 32 000 лева. След това фирмата ще ремонтира и останалите 14-те болнични стаи, за което ще са необходими още 30 000 лв. Ремонтът трябва за стане възможно най-бързо, защото спецификата на лечението често налага спешна медицинска намеса и по-дълъг престой на децата в болницата.

Фирма „Рефан“ е известна с поредицата си от дарителски инициативи, между които особено място заема реновирането на Детската хирургия в същата болница. За този проект президентът на компанията Ангел Попов бе удостоен с престижното отличие “Малкият принц” за 2012 г. като най-верен дарител.

Поредицата от благотворителни инициативи продължава, а за най-мащабните от тях от „Рефан“ търсят съмишленици, готови да се включат в дарителската кампания.

Проектът за ремонт на Детската онкохематология вече се подкрепя от четирикратния ни олимпийски медалист Йордан Йовчев. Той изрази надежда благородната идея да “повлече” повече съмишленици.

“При определени онкологични заболявания, с каквито са малките пациенти в нашето отделение, се налага провеждането на по-интензивна химиотерапия. Няма човек, който да е равнодушен към болката на нашите пациенти. За нас като лекари най-големият стимул е, че голяма част от децата се спасяват. За да се стигне до този щастлив край е необходимо освен адекватното лечение и осигуряването на модерна материална база, където извършването на тежките медицински процедури и всичко необходимо за по-комфортният престой на пациентите ще бъде на най-съвременно ниво“, каза д-р Ангелина Стоянова, завеждащ детско онкологично отделение.

0 Коментара