Първо намерих група във Фейсбук, която се казва: „Идеалният мъж не пие, не пуши, не играе хазарт, не спори, не хърка и не съществува“. После прегледах няколко сайта с препоръки по какво да познаем Mr. Right. Брояха окосмяването му косъм по косъм и бързо ми омръзнаха. Открих цяло-целеничко научно изследване, при това британско, за това кой е Той. Загубих се в претенциите на вечно неудовлетворените англичанки, които очакват музикалност, хладнокръвие и любов към котките в един и същи човек.

Спрях да ровя и отидох да пия бира с моя неидеален, но пък любим мъж. Той ми показа нещо по-поетично, от Цвета Стоева: „Истинският мъж няма лице. Защото няма значение как изглежда. Той има характер и принципи, опънати като струните на цигулка Страдивариус. Различава се от всички останали по това, че ще те промени изцяло. Ще пренареди целия ти душевен пъзел. Ще те накара да летиш, пълзиш, да влизаш и излизаш от гроба, да гледаш с очите на гладно бездомно куче. И да го правиш с много любов…”.

Въздъхнахме заедно заради изгубената възвишеност, останала само в нета, и вдигнахме халби за единствената идеална двойка, за която се сещахме в момента: тя, току-що отрязала фантастичните си гърди, но по-красива и смела от всякога, а той – до нея, прегърнал шестте им деца.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара