Д-р Тетяна Тесля е лицево-челюстен и стоматологичен хирург, който оперира всякакви състояния на лицето и врата, включително блеферопластика и ринопластика. От повече от 8 години специализира и в естетичните процедури.

Д-р Тесля е от Украйна, но след началото на войната се мести във Великобритания, където работи в момента. Тя е обучител за прилагането на хитовата колагенова терапия за подмладяване Jalupro. Работила е с нея в продължение на 4 години в Украйна преди войната, а когато се мести в Лондон е поканена за межнурароден тренер в екипа на Jalupro.

Д-р Тесля беше в България за мастър клас за български лекари за прилагането на превърналата се в хит по света и у нас терапия.

Колагеновата терапия Jalupro се използва за ревитализиране на кожата не само на лицето и шията, но и на всички проблемни зони на тялото. Особено ефективна е за зоната около очите, където се появяват първите признаци на умора и стареене на кожата. Тази терапия кара кожата да произвежда повече колаген, за да заличи следите на времето. След три или четири процедури кожата става по-еластична, по-хидратирана, фините линии и бръчици се изглаждат.

Д-р Тесля, кое прави Jaulpro ефективна терапия за подмладяване?

Jalupro e ефективна, защото доставя на кожата изгубените естествени аминокиселини. При нея се инжектира комбинация от аминокиселини, която стимулира собственото производство на колаген в кожата. Резултатът е, че тя става по-млада, по-стегната, по-чиста и блестяща. Целта на терапията е да подобри качеството на кожата ни. Използват се естествени аминокиселини, които са в телата ни, но които губим прогресивно с възрастта. Основно стимулираме продукцията на колаген, който е важен за качеството на кожата.

Jalupro има различни продукти. Jalupro SuperHydro е за подкрепа на съединителната тъкан. Чрез инжектирането стимулираме фибробластите, които попълват колагена, необходим за възстановяване на съединителната тъкан. Освен това кожата е дълбоко хидратирана, пациентите получават и лифтинг ефект. Кожата става по-сияйна и по-млада, благодарение на чудесните аминокиселини и пептиди.

Предлагаме и първото ни „бебе“ – класическата Jalupro терапия. С нея можем да подмладим околоочния контур, цялото лице, врата, деколтето, както и на практика всяка част от тялото – например да намалим или заличим стрии и белези от акне. Продуктът е с чудесна комбинация от аминокиселини, която стимулира кожата към естествено създаване на колаген.

Третият ни продукт е Jalupro HMV, който е с по-високо молекулярно тегло и има по-голяма концентрация на хиалуронова киселина и амикониселини – действа повече като биоревитализация и пациентите получават чудесни резултати. Имаме протокол, с който можем да смесим Jalupro Classic и Jalupro HMV – когато кожата е по-дехидратирана, отпусната, повехнала и с бръчки. И инжектираме по-висока концентрация от двата продукта.

И трите терапии трябва да се приложат 3 или 4 пъти. За Jalupro SuperHydro е веднъж месечно, за класическата – веднъж на 2-3 седмици, а за HMV – на всеки 3 седмици.

Имаме и нов продукт, наречен Young Eye, и с него третираме не само околоочната зона, над клепача и под очите, но и около веждите за повече лифтинг ефект. Знаете, че областта около очите, където кожата е много тънка, се състарява най-бързо. Продуктът също е с хиалуронова киселина за хидратация.

И четирите продукта на Jalupro са много ефективни, пациентите получават много добри резултати и се връщат отново.

Казахте, че са нужни три или четири последователни терапии за  всичките варианти на Jalupro. Колко дълго продължава ефектът от тях?

Всичко е много индивидуално. Ако кожата е млада, може да се приложи отново и след 1 година. Но като цяло е добре да се прилага по-често. Например, ако преминете курса от 4 терапии е добре да направите поддържаща терапия след 3 месеца и след това е добре след още 6 месеца да дойдете отново. Защото ние създаваме клъстър от нов колаген, който трябва да поддържаме. Това е като лекарство – трябва да се премине целия курс на лечение. При по-младите кожи поддръжката може да е на 8-12 месеца, при по-зрелите е добре да е на 6 месеца. Слънцето, вятърът, промяната на климата изсушават кожата и трябва да я хидратираме. Както и начинът на живот – пушене, липса на сън, стрес – всички те влияят негативно. Жените трябва да наблюдават сами състоянието на кожата си и да идват, когато я почувстват дехидратирана и повяхнала.

Какви други продукти се комбинират естествено и добре с Jalupro – например ботокс и филъри?

Да, комбинират се. Имаме комбиниран протокол – Jalutoxin – колагеновата терапия, смесена с ботокс, за третиране на околоочната зона и лицето. Може в една сесия да комбинираме биоревитализация с филър в устните например. Добре е да има три месеца разстояние между Jalupro SuperHydro и плътните хиалуронови филъри в областта на скулите. Освен тях, Jalupro може да се прилага заедно с други продукти за подмладяване на кожата.

Понякога смесваме Jalupro с плазма, т.нар. „вампирски лифтинг“ с плазма от собствената кръв, и ефектът е много добър, включително в скалпа – подобрява растежа и качеството на косата.

Терапиите с Jalupro могат да се редуват с лазери и радиочестота – те само подпомагат подмладяването.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара