7-ми март 1897 г. е най-загадъчният ден в живота на Петър Дънов. Ден на велико тайнство и на Посвещение, както го наричат последователите му. Учителят го е нарекъл „Ден на изпълненото обещание“.

danov

Една необикновена случка, станала на 7 март 1897 г. в с. Тетово, Русенско, дава израз на истинската му мисия, която предстои да се разгърне през следващите 47 години. В малка страноприемница, където е отседнал с баща си, Петър Дънов е озарен неочаквано от мека бяла светлина. В този момент свещеник Константин Дъновски вижда фигурата на Христос, застанала до сина му, и чува глас в себе си: „Ще го направя канара моя непоколебима, върху която ще иззидам царството си“.

Дънов: Хората са нещастни, защото не познават Любовта

На 7-ми март, 120 години по-късно, следовниците на Беинса Дуно посвещават 120 минути на мистичното проявление на Духа. Те канят всички, които се интересуват от учението на Учитл, във вторник, 18.30 ч. на ул. „Раковски“ 108 във залата на Федерацията на Научно-техническите съюзи, за да отбележат този ден.

Ще бъдат изпълнени песни и композиции, написани лично от Дънов. Ще прозвучат текстове посветени на най-важния момент в духовния път на Беинса Дуно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара