Със сигурност заглавието ще предизвика учудване, усмивка и интерес.

Приятелство винаги е възможно, когато приемаш и разбираш другия. Сатурн е от онези приятели, които няма да ви правят излишни комплименти, лицемерни хвалби и празни обещания. Той е онзи другар, който ще ви каже истината, грешките и пропуските. Ще бъде директен, понякога груб, но винаги искрен.

Планетата е учител, която често изпитва волята ни и ни изправя пред трудности, с които трябва да се справяме. И тук няма да крия своите симпатии към тази планета, защото харесвам нейната строгост, но и в същото време справедливост.

Сайтът на астролог Венета Матева

И все пак става въпрос за училище, а не е ли животът едно голямо школо, което ни изпитва всеки ден в различни ситуации. Поставя ни в рамка, определя граници, спуска високата си стълба, а нашия път към успеха е единствено да бъдем постоянни, упорити, последователни и отговорни към делата си. Следва държавен изпит и всеки получава оценката, която заслужава винаги честно и справедливо без симпатии и компромиси.

Положението му в наталната карта разкрива в кои сфери от живота си човек ще среща трудности до определена възраст и къде повече и усилено трябва да работи.

Наречена още

планета кармата и ограниченията, Сатурн

дава информация в кои области усещаме скованост, страх и усещане на несигурност. Тези сфери сега имат нужда повече от нашата топлина и грижа.

Например, ако имате Сатурн в 5 дом, то вие имате ограничения по отношения на приемане на любовта, децата и собствените си таланти. В този живот си дайте повече разбиране по тези теми. Снижете изискванията си към противоположния пол и си позволете повече любов към децата и животните. Разбираемо е да приемете по-трудно флирта на момчето от компанията, което търси начин да стигне до вашето внимание. Допустимо е да усещате скованост в първоначален етап на общуването си и да имате завишени изисквания при избор на партньор.

Сатурн е предизвикателство, което успешно отработено би ни накарало да се чувстваме успешни и реализирани в този живот. Неговото положение в картата не е диагноза, а предизвикателство, в което няма място за страх и бягство.

Хороскопът се развива и расте с нас, нашето съзнание и зрялост

да правим съзнателни избори. Сигурно за това той поставя една условна граница около 30-та година, която се счита за ключова за нашия растеж.

Едно малко дете ще изразява енергията на Сатурн пряко и на ниво първична енергия. Ако в хороскопа той е разположен на асцендента, то детето (по мои наблюдения до около 18 годишна възраст) може да бъде по-въздържано, срамежливо, некомуникативно и прикрито в първоначален етап на общуването си.

Усещайки сериозната енергия на планетата, независимо от знака, в който се намира човек в ранните години от живота си, подсъзнателно попива енергията, която носи. Планетата е по-силна от него, или човек няма опит как може да израсне с нея.

С годините трупаме опит, учим от грешките си, наблюдаваме другите, влизаме и участваме в различни ситуации, които по един магичен начин трансформират енергията на всяка планета в картата ни.

Сатурн във високите си честоти е мъдър, предпазлив и отговорен към всеки ангажимент. Така едно скромно и срамежливо дете със Сатурн на асцендента, може да стане разумен, мъдър и вдъхващ доверие голям човек. Тази позиция на планетата е подходяща за преподаване и родените с това положение стават отлични учители, отговорни служители и забележителни управници. Всичко е въпрос на избор. Ако човек не достигне до пълното развитие на планетата учител може да остане притеснен и неуверено в себе си човек.

Първото Сатурново завръщане ни пита:

Порасна ли? Имаш ли необходимите знания и умения да навлезеш сериозно в живота?

Това се случва около случва 28 и 30-тата годишнина във всеки живот. До тогава някак естествено се подразбира, че трябва да имаш необходимото висше образование, допълнителни квалификации, владеене на езици, начален трудов стаж и житейски опит в изграждането на социален статус в обществото. След това преминаваш на един друг етап от живота си под името „Развитие“.

Обикновено около периода на Сатурновото завръщане се наблюдават житейски кризи и трудности, които сякаш се опитват да ни подложат на изпитание,

да изпитат нашата устойчивост, мъдрост и увереност.

Така е! Сатурн обича проверките, защото те са висша форма на доверие. Спечелете го! Можете го! Нищо не се случва ако не можем да преминем през него. Вярвайте в това и дерзайте.

Ако имате имате ретрограден Сатурн в рождената карта, не се безпокойте. Това означава, че вие сте от хората, които няма сляпо да робуват на установения ред и рядко ще се съгласяват с наложените от обществото правила и принципи, ако откривате в тях пропуски и слабости. Вие сте реставратори на живота и на вас може да се разчита за важни промени и ключови и полезни решения. Ако познавате някой, който постоянно търси нови решения и бързо намира слабостите в създадените закони, то той със сигурност има ретрограден Сатурн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара